Idealna poslastica za dane kada vam se u samoizolaciji jede nešto slatko, a nemate vremena da idete u prodavnicu po potrebne sastojke!

SASTOJCI ZA CHEESECAKE SA JAGODAMA:

– 150 grama Plazma keksa
– 90 grama maslaca
– 400 grama bele čokolade
– 350 grama krem sira
– 300 grama jagoda (koristite sveže uvek kada imate priliku)
– 200 ml slatke pavlake
– 100 grama šlag krema sa ukusom vanile
– 1 velika kašika šećera po potrebi

PRIPREMA CHEESECAKEA S JAGODAMA:

1. Usitnite keks. Potrudite se da keks iskickate na što sitnije delove, ali nemojde da koristite mleveni keks. Otopite maslac, dobro ga pomešajte sa keksom i zatim tu smesu utisnite u okrugli kalup za kolače. Nakon toga kalup stavite u frižider na 45 minuta.

2. Jagode operite i očistite. Izblendajte ih u pire ili pire napravite mikserom. Ako slučajno nemate ni blender ni mikser, jagode isecite na sitne komade i pospite jednom velikom kašikom šećera. Pustite ih da odstoje 20-ak minuta kako bi omekšale, a zatim ih dobro zgnječite viljuškom. Rezultat neće biti isti kao i kod blendanja, ali kolač će i dalje biti jednako ukusan.

3. Čokoladu iskickajte na kockice i pomešajte sa šlagom umućenim sa slatkom pavlakom. U umućen šlag sa čokoladom dodajte krem sir i pire od jagoda. Sve promešajte lagano i obavezno ručno, nikako mikserom.

4. Sipajte smesu u kalup, malo poravnajte špatulom i ostavite da se hladi preko noći, minimalno 15 sati. Tortu možete staviti i u zamrzivač pa je poslužiti kao sladoled.

SAVETI:

– s obzirom da ova torta ima vrlo mekanu teksturu, nemojte preskakati hlađenje jer je nnećete moći da je sečete

– ne koristite “light” nemasne krem sireve za tortu, nego obavezno uzmite punomasnu varijantu jer se u suprotnom krem neće dobro stegnuti

– ako vam se torta nije dovoljno stegla, pre serviranja je stavite u zamrzivač na sat vremena


No Comments Yet

Leave a Reply