FRKA 03: Ispričajte svoje priče da ih drugi vide! – www.kragujevcanka.rs

FRKA 03: Ispričajte svoje priče da ih drugi vide!

I ovaj avgust u Kragujevcu biće u znaku Letnje filmske radionice FRKA.  Treću godinu zaredom, FRKA će okupiti ljude različitih uzrasta i profila zainteresovanih za filmsko stvaralaštvo, pružiti im teorijska i praktična znanja i omogućiti im da se oprobaju u ekranizovanju svojih ideja i priča.

Osnovni cilj radionice je da nakon tri nedelje njeni polaznici nauče o istoriji i teoriji filma, ali i o praktičnim, estetskim i zanatskim elementima filmskog stvaralaštva.

Prve dve nedelje program radionice je podeljen između teoretskih predavanja i praktičnih vežbi svakog polaznika, a poslednja nedelja predviđena je za praktičnu realizaciju filmova, njihovu montažu i postprodukciju.

Filmovi mogu biti bilo kog žanra, a svaki film će na kraju biti javno prikazan i otvoren za diskusiju, analizu i kritiku.

Svaku oblast filmskog stvaralaštva predavaće dokazani profesionalci i stvaraoci: Gordan Matić – scenarista i reditelj, Dunja Petrović – dramaturgija i scenario, Dušan Ivanović – kamera, Vladimir Vasiljević – produkcija i organizacija…

FRKA 03 održava se na Maloj sceni Knjaževsko-srpskog teatra, od 1. do 21. avgusta 2018. godine.

Učešće na radionici je besplatno, broj mesta je ograničen, a prijave su otvorene do 20. jula 2018. godine na sajtu www.frka.info

Pokrovitelji FRKE su Grad Kragujevac, Ministarstvo kulture i informisanja, Filmski centar Srbije, Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, Knjaževsko-srpski teatar i Cinnamon produkcija.

Filmovi su više od zabave. Oni inspirišu, informišu i deo su savremenog kultunog stvaralaštva.Neki od filmova su i umetnička dela. Za neke filmovi su posao i prilika za karijeru.

Ispričajte svoje priče da ih drugi vide!

Trenutno nema komentara

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.