Neverovatno ukusna i kremasta, a super jednostavna za pravljenje – tradicionalna francuska poslastica čiji će vas ukus razmaziti!

Sastojci:

600 grama bobičastog voća po želji
4 jajeta
100 grama brašna
50 grama maslaca
250 ml mleka
150 grama šećera
kašičica soli
kašičica ekstrakta od vanile
50 grama šećera u prahu

Priprema:

Umutite četiri jajeta sa 100 grama šećera i kašičicom soli. Dodajte brašno i dobro promešajte tako da nigde ne ostanu grudvice. U dobijenu smesu sipajte ekstakt vanile, mleko, a zatim dodajte i 30 grama otopljenog maslaca i nastavite da mešate. Očistite i operite bobičasto voće po izboru (inače, klafuti se prema originalnom recepru pripremaju sa crnim trešnjama).

Posudu za pečenje premažite maslacem sa svih strana, pa po njoj ravnomerno rasporedite šećer. Dno prekrijte voćem, a potom po njemu pospite prethodno napravljenu smesu od jaja. Stavite u rernu i pecite 45 minuta na 180 stepeni (vreme prečenja prilagodite svojoj rerni). Kada bude gotov, ukrasite ga šećerom u prahu i isecite na trouglove.

No Comments Yet

Leave a Reply