#MindDetox – detoksikacija srećom! – www.kragujevcanka.rs

#MindDetox – detoksikacija srećom!

Detoksikacija. Detoks. Detox. Uklanjanje toksina iz organizma – svima nam je potrebno s vremena na vreme. U savremenom dobu razvijeni su razni koncepti detokcikacije, pa tako danas na raspolaganju imamo brojna rešenja kada je o detoksikaciji organizma reč. Tu su i detoksikacija kože lica, kose, crevnog trakta – sve za lepotu. A šta je sa našim mentalnim blagostanjem?

Mnogi pogrešno smatraju da je zdravlje isključivo odsustvo bolesti – ne! Zdravlje podrazumeva potpuno fizičko, mentalno i emocionalno blagostanje čoveka.

Mislima je detoksikacija verovatno potrebnija nego crevnom traktu. Ljudski organizam je savršen mehanizam koji je razvio sopstvene načine čišćenja, ali u tom ritmu mozak nije treniran da funkcioniše. Jedna loša misao koja se usadi u glavi teško nalazi svoj put napolje.

Za potpunu detokskaciju misli fokusirajte se na fizičku aktivnost, knjige i optimizam – jer sreća je zarazna. Zaista jeste. Loš dan (deveti po redu koji krivite jer ste ustali na levu nogu) popraviće intenzivan dvadesetominutni kardio trening. Ili polučasovna lagana šetnja. Ključ je u tome da se pokrenete i dozvolite organizmu da radi ono što najbolje zna – dovede vas u ravnotežu. Fizička aktivnost stimuliše lučenje hormona sreće, poboljšava protok krvi i kiseonika kroz telo i ćelije i na taj način “čisti” misli.

Kada osetite da se gojite, da vam koža odgovara na toksine iritacijama, bubuljicama i borama – posegnite za vodom. Kada osetite da se toksični kilogrami gomilaju u vašoj glavi posegnite za dobrom knjigom. Možda još niste svesni, ali – Stendal, Tolstoj, Murakami, a ponekad čak i Džodžo Mojes i Gijom Muso i te kako detoksikuju.

Već smo konstatovali – sreća je zarazna. Najbolji način da prekinete toksikaciju misli jeste da presečete nagativan krug. Samo pomislite na nešto lepo. Jednostavnije je nego što mislite.

Trenutno nema komentara

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.