Zasladite početak radne nedelje neodoljivim kremastim dezertom koji se lako priprema, a voleće ga i deca i odrasli! Mus sa belom čokoladom i malinama brzo se priprema i još brže nestaje iz frižidera 🙂

Cut out and keep – Fresh and fruity summer desserts – Raspberry and white chocolate mousse

SASTOJCI potrebni za pripremu:

500 ml šlaga
350 grama bele čokolade
250 grama malina (možete koristiti zaleđene, samo ih iznesite iz zamrzivača 2 sata pre pripreme musa)
1 kašika šećera
1 kašika ekstrakta vanile

POSTUPAK pripreme:

Umutite šlag sa vodom ili mlekom (po sopstvenom ukusu), a najbolje je da izaberete neutralan ukus poput slatke pavlake. Otopite belu čokoladu u 250 ml (dakle polovinu mere) šlaga i ostavite da se ohladi. Ostatak šlaga mešajte dok se ne počnu pojavljivati kremasti vrhovi, dodajte šećer i ekstrakt vanile. Kada se prva smesa prohladila, lagano ih sjedinite, promešajte i rasporedite u šolje za serviranje. Dodajte maline u smesu ili na vrh dezerta, Maline možete izblendati i dodati kao kašu na vrh dezerta. Ohladite i uživajte!

No Comments Yet

Leave a Reply