Leto i sladoled nikako ne idu jedno bez drugog.

A, iako je vreme posta, to ne znači da ne možete da uživate u ovom, širom sveta, omiljenom slatkišu.

Domaći oranžino sladoled vas neće samo rashladiti, već će zadovoljiti i vaše čulo ukusa.

Potrebno je:

– 250 g šećera
– 5 pomorandži
– kora od narandže
– 1 limun
– voda po potrebi

Priprema:

Iscedite pomorandže i limun, tako da dobijete sok i njega dodajte šećer i izrendanu koru pomorandže. Vodu dodajte onoliko koliko je potrebno da dobijete gust sok, a zatim sve to prokuvajte na tihoj vatri. Potrebno je da neprestano mešate, da ne bi zagorelo. Nakon što se šećer otopi, smesu rashladite, sipajte u posude po želji i stavite u zamrzivač da se zaledi.

*Predlog: Smesu možete sipati i u kalupe, tako da dobijete i sladoled na štapiću

Uživajte!

Izvor: Objektiv.rs, posnajela.rs

No Comments Yet

Leave a Reply