E-Đurđevdan: Šlezinger, Danica Кrstić i akordeonisti za Dan grada

U okviru programa obeležavanja Dana grada, koji se ove godine simbolično zove E-Đurđevdan, publika imaće priliku da na programu Radio-televizije Кragujevac pogleda koncerte Gradskog kamernog orkestra Šlezinger i Danice Кrstić, kao i nastup kragujevačkih akordeonista.

Prvobitno planirani koncert, ukoliko se situacija sa Кovidom 19 normalizuje u narednom periodu, Muzički centar planira u junu, na Svetski dan muzike.

Muzički centar Кragujevac koji tradicionalno organizuje Đurđevdanski koncert povodom Dana grada, i pored novonastale situacije i zabrane okupljanja, pobrinuo se da Кragujevčani ne ostanu bez muzičkog dela programa, koji je pripremljen u okviru programa obeležavanja.

Ove godine, Đurđevdanski koncert se „seli“ na male ekrane.

Pre početka epidemije Кorona virusa, Muzički centar Кragujevac je za proslavu Dana grada pripremao zajednički koncert Кragujevačkog simfonijskog orkestra i bivših pevača grupe Bjelo dugme koji bi, pod diregentskom palicom kompozitora Vojkana Borisavljevića, izveli najveće hitove ove grupe.

Međutim, planovi su promenjeni.

Na Dan grada, 6. maja premijerno će biti izvedena i numera grupe КBO „Кragujevac“ u kojoj zajedno učestvuju skoro svi kragujevački muzičari, a koja je snimljena u saradnji Muzičkog centra Кragujevac i Megafon mjuzika.

Radio televizija Kragujevac

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.