22. Internacionalni džez festival u Kragujevcu

22. Internacionalni džez festival Kragujevac održaće se od 27. do 29. avgusta na dve lokacije – u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji i u Zastavinoj bašti.

Ovogodišnji Internacionalni džez festival predstaviće publici savremenu evropsku džez scenu.

– Slogan festivala je „Stvarnost”, a želimo da istaknemo potrebu i važnost održavanja kulturnih događaja i u vreme neizvesnosti i globalne krize, ističu organizatori.

Od 27. do 29. avgusta, tokom tri festivalske večeri  u okviru glavnog programa predstaviće nam se muzičari iz Danske, Hrvatske, Severne Makedonije, Srbije, Albanije i Austrije. Prateći program započinje već 25. avgusta postavkom fotografija i jednokratnih kostima inspirisanih džezom, a dve  muzičke radionice koje će voditi eminentni predavači imaju za cilj da aktivno uključe publiku i predstave manje poznate muzičke žanrove.

XXII IJFK organizuje „Art Kvart” uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Grada Kragujevca,  Austrijskog kulturnog foruma, Ambasade Danske u Srbiji, Ambasade Hrvatske.

Ulaznice za festival možete nabaviti online putem sajta www.tickets.rs. Cena dnevnih ulaznica je 800 dinara, a komplet karata za tri festivalske večeri iznosi 2.000 dinara.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.