U susret novogodišnjem ludovanju, švedski brend za negu lepote podseća kako previše alkohola nepovoljno utiče na našu kožu

Kako je sezona zabava u punom jeku, nije naodmet podsetiti se da alkoholna pića, pored toga što nam pomažu nam da se opustimo i uživamo u dobrom provodu, ipak nepovoljno utiču na naš ten. Zato, lagano pijuckajte omiljeni koktel, umereno sa vinom ili nekim jačim „šotovima”.

Prema istraživanjima Institutа FOREO iz Stokholma, u kome se razvijaju najnovija tehnološka rešenja u beauty industriji, glavni krivac za neželjene tragove na koži lica posle „veselog” provoda je tekila, a za njom slede votka, pivo i vino. Analizirajući učinak koji alkohol ostavlja na koži, istraživači su otkrili da postoji nešto što možemo nazvati  „mamurluk kože” – verovatno smo i sami primetili neke neprijatne tragove na licu posle par čašica, ali ovakvog fenomena do sada nismo bili svesni.

Ovo je top lista pića koja nisu najbolji prijatelji naše kože: tekila, votka, pivo, belo vino i crno vino. Na čelu liste je i „kralj” novogodišnje noći – šampanjac.

Alkohol generalno ne utiče dobro na kožu, jer dovodi do dehidratacije i čini pore vidljivijim, a doprinosi i preranom starenju kože. Opsežno istraživanje brenda FOREO pokazuje da neki od naših omiljenih „pratilaca” na zabavama skrivaju i više štetnih efekata za našu kožu nego što smo pomišljali.

Na primer, ako ste ljubitelj piva, imajte na umu da ovo piće čini lice natečenim, dok crno vino izaziva iritacije na koži, a belo vino uzrokuje crvenilo. Tekila i votka su najveći krivci za mogućnost pojave akni. 

Ipak, nemojte brinuti previše – dobra  vest je da FOREO ima odgovor za blistavu kožu, čak i tokom praznika kada sebi dajemo oduška i obično malo preterujemo sa pićem i slatkišima. Pravilno čišćenje lica uz inovativni uređaj LUNA play plus, pored osećaja svežine i jedrosti, može ublažiti i skoro neizbežni mamurluk kože. Sve što vam treba jeste jedan minut masaže ujutru i minut uveče, a vesele boje ovog uređaja, roze i ljubičasta, savršeno će upotpuniti vaše dobro raspoloženje i tokom priprema za novogodišnji provod.Budite luckasti, uživajte u klabingu, osvojite plesni podijum i uz sve to sijajte punim sjajem u „najluđoj noći”!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.