Beauty Talk sa Marijom Ćalović

Sa Marijom Ćalović proćaskali smo o jednoj od omiljenih ženskih tema – lepoti i svim onim sitnicama koje čine da maksimalno uživamo u nezi, ulepšavanju i ugađanju sebi.

Šta mama iz Tatinog dnevnika, magistar farmacije po struci, a zaljubljenik u kozmetiku (ok – i kafu) po opredeljenju, ima da kaže o skin care greškama iz prošlosti, proizvodima koje njena koža voli i tretmanu koji je game changer u njenoj rutini, pročitajte u nastavku.

KRAGUJEVČANKA: Kojim proizvodima poklanjaš poverenje kada je o nezi kože lica reč? 

MARIJA: Moja koža lica je dosta zahvalna i odgovara joj većina proizvoda (koji su namenjeni za normalnu ka mešovitoj koži), te imam mogućnost, koju vrlo rado koristim, a to je da često menjam i isprobavam razne brendove. Međutim, ono što sam shvatila da je najviše doprinelo kvalitetu moje kože jesu mezoterapije koje sam počela da primenjujem pre godinu dana. Koža mi je od tada vidno svežija, jedrija i adekvatno hidrirana.

Da li češće kupuješ proizvode za negu kože ili kose? 

Ranije sam mnogo više pažnje pridavala nezi kože, naročito kože lica. Međutim od kada sam počela redovno da se farbam, i to u plavo, shvatila sam da je i kosi itekako potrebna nega, tako da sada cela jedna polica u kupatilu je rezervisana samo za proizvode za kosu.

Da li je nošenje epidemiološke maske uticalo na stanje tvoje kože i kako rešavaš eventualne iritacije i upale? 

Na sreću, nisam imala velikih problema sa pojavom bubuljica usled nošenja maski. Dešavalo se da izađe po neka, ali sam to lako rešavala proizvodima koje inače koristim u takvim situacijama – Flogocid kremom kao i Tea Tree Oil brenda The Body Shop.

Koja je najveća skin care greška koju si napravila? 

U tinejdž periodu sam umislila da imam masnu kožu lica i počela sam bila da koristim linuju za negu masne i problematične kože. Istinski sam se bila posvetila rešavanju problema, kog zapravo nije ni bilo 😀 pa sam kupila sve iz te linije, od čistača za lice, preko pilinga i seruma pa sve do krema. 

Posledica svega toga je bilo isušivanje kože, koja se onda trudila da uspostavi fiziološko stanje te je sebum počeo dodatno da se luči i to je ustvari dovelo do toga da imam masnu kožu. 

Nakon što sam to shvatila, trebalo mi je par meseci da mi se koža vrati na pređašnje, zapravo normalno stanje. 

Da li imaš neki savet za kupovinu SPF proizvoda za lice? Na šta posebno treba da obratimo pažnju? 

Upotreba SPF proizvoda za lice je veoma važna ne samo leti, nego i tokom cele godine. Ali nam leti ti proizvodi mogu dodatno zasmetati jer sam dodatak tih filtera zapravo čini da formulacije takvih kremica budu masnije ili kako mi kažemo ”teže” za lice. Zato treba naći što laganije formulacije koje neće stvarati onaj težak osećaj na koži ili dovoditi do stvaranja bubuljica. 

Šta ti je teže – da odabereš šta ćeš da obučeš ili kako da se našminkaš? 🙂

Definitvno mi veći problem prave odevne kombinacije, jer žena kao žena, uvek mi fali nešto baš za datu priliku. 😀

Što se make up-a tiče, nekako sam postepeno učila kako da našminkam svoje lice, i sada mogu reći da imam već ustaljenu tehniku kojom sam baš zadovoljna i koju retko menjam, samo po potrebi prilagođavam senke – boju i jačinu. 

Koji su tvoji omiljeni drogerijski, a koji high end makeup proizvodi? 

Od drogerijskih bih izdvojila Maybelline korektor Eraser, Maybelline maskaru Falsies Lash Lift i moju omiljenu olovku za usne Aura Revolution 12 Rose petal.

Dok se za pudere i senke uglavnom odlučujem za high end brendove. Veliki sam fan Too Faced i Huda Beauty paleta senki, Benefit paleta za lice kao i proizvoda za obrve, a trenutno omiljeni puder za svaki dan mi je Givenchy Prisme Libre – Skin Caring Glow jer daje licu skroz prirodnu blistavost.

Kako bi izgledao tvoj savršen home spa dan? I pronalaziš li vremena za taj vid ugađanja sebi? 🙂

Retko kada imam vremena za home spa dan, a nemam ni kadu za najbolji vid relaksacije kod kuće – a to je topla kupka. Kada i ceo taj spa kutak mi je na listi želja, nadam se da ću uspeti to da ostvarim u nekom narednom periodu. Za sada eventualno praktikujem spa veče, tada se okupam i stavim sve moguće maskice na sebe – od maske za kosu do maske za stopala i trudim se da me niko ne vidi u tom periodu kako se ne bi uplašili od mene tako maskirane. 😀

Najbolji beauty savet koji si dobila glasi: 

Nega pre svega 🙂

FOTO: Wannabe Media

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.