#BeautyTalk: 5 načina da pomognete dehidriranoj koži lica

Ovo je jedan od onih sadržaja za koji ćete uraditi screenshot kao podsetnik da je vreme da se pozabavite rešavanjem problema sa dehidriranom kožom.

Zanimalo nas je da li u apotekama i drogerijama možemo pronaći proizvode koji će ove sezone pomoći koži u borbi sa posledicama dehidratacije, a BIG FASHION Kragujevac centar bio nam je destinacija za ovu beauty potragu.

Proverite šta nam se učinilo posebno zanimljivim u segmentu nege i oporavka dehidrirane kože i obavezno obratite pažnju na ove proizvode prilikom sledeće kupovine.

Naučite razliku između suve i dehidrirane kože

Suva koža je tip kože, dehidrirana koža je stanje, koje (srećom) možemo da rešimo. Svaki tip kože može biti dehidriran, uključujući i masnu, što je korisno da pomenemo kako biste uvek imale na umu da isušivanje masne kože dovodi do pojave još većih problema, a ne do rešenja. Suvoj koži nedostaju masne komponente, dok dehidriranoj koži nedostaje voda.

Kako da znate da li vam je koža suva ili dehidrirana?

Možete zakazati besplatne konsultacije u gotovo svakom kozmetičkom salonu u gradu ili proveriti u apoteci na nekom od savetovanja o nezi kože, a možete utvrditi i jednostavnim odgovorom na pitanje: da li mi je koža oduvek ovakva ili promene u vidu peckanja, neprijatnog zatezanja i perutanja primećujem tek neko vreme? Tip kože (suva) je nepromenjivo, stanje (dehidrirana) možemo da promenimo i popravimo.

Birajte blage čistače

Svaka dobro skrojena rutina nege kože počinje efikasnim, ali blagim čišćenjem. Odabir proizvoda za čišćenje kože je važan korak, a mnogi mu ipak ne pridaju odgovarajuć značaj, jer ipak se sredstvo za umivanje spira sa kože, zar ne? Spira se (i da – mislimo i na micelarnu vodu), ali ima veliki uticaj na zdravlje i izgled kože.

Bioderma Sensibio micelarna voda formulisana je bez alkohola, veštačkih boja i mirisa i pogodna je za čišćenje svih tipova osetljive kože, a njenu formulaciju posebno će voleti svaka koža koja je ovih dana dehidrirana. U Lilly maloprodajnom objektu u BIG FASHION Kragujevac centru dostupna su pakovanja različitih mililitraža ovog proizvoda, što je odlična prilika za kupovinu za one koji se prvi put upoznaju sa proizvodom i žele da provere da li će im odgovarati.

Micelarna voda se ispira, a kao drugi korak u čišćenju naša preporuka je blaga Weleda pena za umivanje dostupna u dm drogeriji u BIG FASHION Kragujevac centru. Blagi čistači biljnog porekla uklanjaju nečistoće, ali ne narušavaju prirodnu ravnotežu i vlažnost kože, što će savršeno odgovarati potrebama dehidrirane mešovite ili masne kože.

Proredite upotrebu aktivnih sastojaka

Znamo da ste jedva čekale jesen i zimu da ponovo uvedete u rutinu omiljene efikasne aktivne sastojke poput kiselina i retinola, ali… Dehidratacija kože ne slaže se dobro sa aktivnim sastojcima u nezi, te prva stvar koju treba da uradite ukoliko primećujete simptome dehidrirane kože jeste privremeni prestanak korišćenja aktiva u nezi.

Hidratacija je najvažnija

Hidratacijom protiv dehidratacije – vrlo je jednostavno. Ponovićemo još jednom da je dehidriranoj koži potrebna voda, a ne nužno lipidi, te su lagane formule proizvoda za hidrataciju i dalje najbolji izbor, naročito za mešovite i masne tipove kože. O obnavljanju kožne barijere više u sledećem beauty poglavlju teksta.

Collistar koncentrovane kapi sadrže molekule hijaluronske kiseline u četiri različite molekularne težine kako bi svi slojevi kožnih tkiva bili u potpunosti hidrirani. Za kratko vreme vraća koži jedrinu, lice dobija svež izgled, a sitne linije i bore nastale kao posledica dehidratacije su znatno smanjene. Potražite u Jasmin parfimeriji u BIG FASHION Kragujevac centru.

Nuxe Crème Fraîche® de Beauté krema za hidrataciju, namenjena normalnom tipu kože, odličan je izbor za drugi korak u nezi, nakon nanošenja seruma. Obogaćena je biljnim mlekom i uljem slatkog badema i sadrži ekstrakt crvene morske alge za trenutnu i dugotrajnu hidrataciju. Potražite u Benu apoteci u BIG FASHION Kragujevac centu.

Skin care fokus neka bude na obnovi kožne barijere

Narušena kožna barijera naglasiće svaki problem sa preteranim gubitkom vode iz kože, a često za rezultat ima i pojavu akni, crvenila, iritacija i prekomernog perutanja. U takvim situacijama koži je potreban SOS saveznik, a takav je La Roche Posay Cicaplast B5 sprej o kojem smo već pisali OVDE, a možete ga pronaći u Benu apoteci u BIG FASHION Kragujevac centru.