#BeautyTalk: Umetnost ulepšavanja, Anđela Rajkov

Znate li zašto specijalne prilike čine da se osećamo kao najbolja verzija sebe?Venčanje… u tom trenutku, mi žene, iskoristimo svako poznato i manje poznato sredstvo da osetimo samopouzdanje i zahvalnost za lepe povode, a to je kombinacija koja svaku od nas čini prelepom!

Nije fraza koja nema jak background – najlepši dan u (dotadašnjem) životu devojke je njeno venčanje. Imajući u vidu trenutnu situaciju sa pandemijom koronavirusa na globalnom nivou, jedno je sigurno – industrija venčanja će se promeniti, ali želja i pravo mlade da bude zvezda dana neće. Iako je izvesno da će veliki skupovi i proslave sa daljom rodbinom i prijateljima sačekati sledeću godinu, sklapanje braka tokom vanrednog stanja može da bude podjednako romantično i posebno. Lepota nije otkazana!

Budući mladenci će želeti najlepše foto uspomene, a mlada će težiti besprekornom izgledu za dan venčanja. Usled stresne situacije ukoliko je došlo do otkazivanja planova (zamislite samo: bend, restoran, časovi plesa, proba venčanice…), svaka buduća mlada treba da pronađe jednu obavezu kojoj će se radovati. Makeup look za venčanje je posebna manifestacija vaše lepote.

O savetima za buduće mlade kada je o profesionalnom šminkanju reč razgovarala sam sa Anđelom Rajkov, koja već osam godina ima najlepši posao na svetu – ulepšavanje.

KRAGUJEVČANKA: Postoji li univerzalna preporuka za kreiranje makeup izgleda za mlade?

ANĐELA RAJKOV: Budućim mladama bih poručila da šminku biraju prema ličnom nahođenju. Postoje neki opšteprihvaćeni bridal make up look-ovi, ali ja bih svakoj dami preporučila da se odluči za nešto šo će učiniti da se oseća prijatno. Da li će to biti crni smokey eye ili neki no makeup makeup, crveni ruž ili nude sjaj na usnama, apsolutno je nebitno. Najbitnije je da se one osećaju samouvereno i da kada se pogledaju u ogledalo budu najlepše same sebi i kažu – to je to!

KRAGUJEVČANKA: Iz tvog iskustva – šta je mladi najbitnije kada je o šminkanju za venčanje reč?

ANĐELA RAJKOV: Podrazumeva se da šminka ne makne sa lica ceo dan – to je važno i klijentkinji i meni. Naravno, svakoj mladi je važno da bude zadovoljna onim što vidi u ogledalu, ali i da se oseti prijatno i smireno tokom termina za šminkanje, s obzirom da joj predstoji dan pun (lepih) obaveza.

KRAGUJEVČANKA: Koju grešku mlade najčešće prave u odabiru šminke za venčanje?

ANĐELA RAJKOV: Kada ne znaju da im nešto lepo stoji jer se pre toga nikada nisu tako šminkale. Iz tog razloga volim da praktikujem probu šminke za mlade. Smatram da imam dovoljno iskustva da prepoznam i predložim nešto što bi najbolje pristajalo njihovom obliku oka, lica, naravno poštujući i njihove želje. Suština šminkanja je da istaknemo ono najlepše na nama, a eventualne nedostatke da prekrijemo. Tako da zajedno dolazimo do dobitne kombinacije.

Anđela Rajkov prvu školu šminkanja završava 2008. godine, a od 2012. počinje profesionalno da se bavi ulepšavanjem. Svoje veštine i znanja usavršavala je i razvijala u zemlji i regionu, a na njen rad posebno su uticali masterclass Apropo makeup akademije iz Rumunije (edukator Maria Lihacheva) i usavršavanje kod Bojana Vukadinova. Pre četiri godine pokrenula je školu šminkanja koju je završilo više od 50 devojaka, kako osnovnu obuku za profesionalne šminkere i časove usavršavanja za profesionalne šminkere, tako i obuku Kako našminkati samu sebe.

Makeup studio Anđele Rajkov nalazi se na adresi: Nikole Pašića 14, a sve informacije možete dobiti putem telefona 061/142-86-32.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.