#BeautyTalk: uz ove proizvode stiže instant pomoć za dehidriranu kožu lica

Gde je zima vremenski i kalendarski, tu je često i dehidrirana koža lica. Simptomi dehidrirane kože uključuju zatezanje, crvenilo, svrab, gubitak sjaja i umorniji izgled tena, ali se često dešava da budu pogrešno shvaćeni i pojednostavljenii kao – imaš suvu kožu.

Kakva beauty greška! Prvenstveno je važno znati razliku između dehidrirane i suve kože lica. Dehidratacija je stanje koje možemo da rešimo adekvatnom negom, suva koža je tip kože. Bilo koji tip kože može biti dehidriran, uključujući i masnu kožu. 

Dehidriranoj koži nedostaje voda, suvoj koži nedostaju masne komponente. 

Zašto dolazi do dehidratacije kože? Čitav niz faktora može biti uzrok dehidratacije – od spoljašnjih faktora poput hladnoće, vetra i UV zračenja, preko stresa, umora, nekih grupa lekova do agresivnih proizvoda za čišćenje i negu kože. 

Prošetali smo do beauty polica u BIG FASHION Kragujevac centru i pronašli proizvode koje će svaki tip dehidrirane kože lica voleti!

#KRAGUJEVCANKALIFESTYLE PREPORUKE 

Serum za lice: La Roche-Posay Hyalu B5

Zašto ga volimo? Ovaj serum ima laganu teksturu koja će se odlično uklopiti uz ostatak dnevne ili večernje rutine nege. Sadrži hijaluronsku kiselinu, vitamin B5 i madekasoid koji doprinose obnavljanju i umirenju kožne barijere uz efikasnu hidrataciju.

Gde kupiti? U Lilly maloprodajnom objektu u BIG FASHION Kragujevac centru dostupan je ovaj serum, ali i ostali proizvodi iz Hyalu B5 linije za kompletnu negu i obnavljanje kože. 

Fluid za lice: Weleda fluid sa biljnim ekstraktima

Zašto ga volimo? Ovaj fluid sadrži ekstrakt kaktusa, hamamelisa i aloja veru koji trenutno hidriraju kožu i vraćaju joj osećaj mekoće. Proizvod ne sadrži komedogene sastojke, sintetičke konzervanse i mirise i odgovara normalnom i kombinovanom tipu kože. Uz to, cenovno je pristupačan.

Gde kupiti? U Benu apoteci u BIG FASHION Kragujevac centru istražite Weleda ponudu. 

Maska za lice: Origins Drink it up 

Zašto je volimo? Ova maska pruža dugotrajnu hidrataciju i prijatan osećaj na koži, a može se koristiti kao dnevni beauty ritual za opuštanje uz nanošenje i držanje maske na koži do 10 minuta. Osim toga, može se naneti i kao poslednji korak u večernjoj rutini u manjoj količini – ujutru će koža biti vidno lepša. 

Gde kupiti? Origins asortiman dostupan je u Jasmin parfimeriji u BIG FASHION Kragujevac centru. 

Losion za lice: Hada Labo Super Hydrator 

Zašto ga volimo? Ovaj losion ima laganu vodenastu teksturu gela i koža ga brzo upija. Sadrži hijaluronsku kiselinu i može se nanositi bilo kada u toku dana – kad god je koži potrebna dodatna hidratacija, čak i preko šminke. Odgovara svim tipovima kože.

Gde kupiti? Ovaj proizvod možete pronaći u dm drogeriji u BIG FASHION Kragujevac centru.