Boemsko veče u Cineplexx Kragujevac Plaza bioskopu

Boemska atmosfera uz pesme Tome Zdravkovića očekuje posetioce u Cineplexx Kragujevac Plaza bioskopu 16. septembra od 20 sati, na Boemskoj večeri i premijernom prikazivanju filma “Toma”. 

Jedan od posetilaca biče nagrađen i poklon vaučerom restorana ,,Biblioteka kod Milutina“.

„Toma” – Film  je jedan impresionistički portret Tome Zdravkovića koji prikazuje same njegove početke, baš kao i vrhunac slave, njegove ljubavi koje su ga inspirisale prilikom komponovanja nekih od najvećih hitova, kao i odnos sa velikim brojem prijatelja koje je imao u umetičkom miljeu tadašnje Jugoslavije.

Pored Tome, kroz film ćemo pratiti i živote poznatih umetnika tog vremena: Zorana Radmilovića, Mike Antića, Tozovca i drugih. “Toma” je biografski film o Tomi Zdravkoviću, čoveku koga ne pamtimo samo po njegovim pesmama i načinu na koji ih je pevao, već i kao jednog velikog boema – po ponašanju i u duši. Film prati dve linije radnje: 1991. pratimo odnos Tome i doktora koji započinje lečenje Tome i kako se to poznanstvo pretvara u prijateljstvo. Druga linija prati Tomin život: od detinjstva u Pečenjevcma, preko poznanstva sa Silvanom Armenulić koje će presudno uticati na njegovu karijeru ali i na privatni život, dostizanja neslućene visine popularnosti, ali i dna života. Ovo je priča o duši.

Milan Marić maestralno je odigrao ulogu Tome Zdravkovića a njegova partnerka na filmu, Tamara Dragičević ulogu Silvane Armenulić. Pored njih, zapažene uloge ostvaruju Petar Benčina u ulozi Tominog doktora, Paulina Manov u ulozi doktorove supruge Ljiljane, Milena Radulović u ulozi Tomine žene Nade i Sanja Marković u ulozi poslednje Tomine žene. Režiju potpisuje Dragan Bjelogrlić, scenario Zoran Lisinac, Nikola Pejaković i Maja Todorović,  a muziku za film je radio Željko Joksimović.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.