Dar ženama: poklon ulaznice za Knjaževsko-srpski teatar

Za Dan žena ansambl Knjaževsko-srpskog teatra izvešće predstavu „Opet plače al’ sad od sreće“, sutra od 20 časova, a tim povodom zainteresovane dame mogu da dobiju poklon ulaznice i uživaju u predstavi.

Predstava je rađena prema tekstu Novice Savića, u režiji Dragana Jakovljevića, a igraju: Isidora Rajković, Ivan Vidosavljević, Zdravko Maletić, Sanja Matejić, Dragan Stokić i Dragoslav Tanasković.

– Tematski zanimljiva, ova komedija napisana je dramaturški vešto, uz nesumnjivo poznavanje malovaroškog mentaliteta: razgovor petoro ljudi u čekaonici železničke stanice otkriva gotovo sve “tajne” života provincijske sredine. I sve bi to moglo izgledati komediografski iščašeno i izvitopereno kad ne bi bilo istinito i sasvim mogućno u nas tokom poslednje decenije prošlog i početkom ovog, XXI veka. Razgovor i sve što se dešava u čekaonici železničke stanice provincijske varošice smeštene na nekoj sporednoj pruzi upravo zbog očigledne istinitosti uzdiže se do metaforične slike ne samo jedne sredine, nego i čitave ove zemlje – dr Raško Jovanović.

Ulaznice se mogu obezbediti od 10-14 i 18-20 časova na biletarnici Teatra.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.