Turistički radnici iz Кragujevca, Čačka, Кraljeva, Velike Plane, Ćuprije, Novog Pazara i drugih gradova, okupili su se u Pešačkoj zoni, na manifestaciji pod nazivom „10 minuta za spas turizma“, kako bi još jednom ukazali na probleme sa kojima su suočeni zbog pandemije virusa korona.

Oni su apelovali na nadležne u državi da pomognu zaposlenima u turizmu da prevaziđu krizu u kojoj se nalaze.

Spasimo turizam – poručili su iz Кragujevca zaposleni u turističkim agencijama iz desetak gradova u Srbiji.

Oni su se, najpre, okupili na parkingu ispred Muzeja „21. oktobar“, odakle su autobusima, umesto na atraktivne turističke destinacije, na koje su vodili putnike prethodnih godina, krenuli u vožnju gradskim ulicama.

Na ovo putovanje, simbolično, poneli su kofere, putne torbe, ležaljke, suncobrane… Umesto u hotelskim sobama i na plažama, postavili su ih u Pešačkoj zoni, kako bi još jednom ukazali na probleme sa kojima su suočeni zbog pandemije virusa korona.

Manifestaciji pod nazivom „10 minuta za spas turizma“, prisutvovali su i turistički radnici iz Gornjeg Milanovca, Jagodine, Paraćina, Smederevske Palanke i drugih gradova. Slični skupovi održani su i u Novom Sadu, Nišu i Beogradu.

Država je turističkim radnicima u Srbiji, u okviru prvog paketa mera za pomoć privredi, isplatila tri minimalne zarade. To se, kažu zaposleni u turističkim agencijama, ispostavilo kao privremeno rešenje problema, jer ovaj sektor i dalje ne može da funkcioniše zbog zabrane putovanja.

Uvereni su da će nadležni imati razumevanja za situaciju u kojoj se nalaze i da će izaći u susret njihovom apelu za pomoć.

Izvor: https://rtk.co.rs/deset-minuta-za-spas-turizma-u-kragujevcu/

No Comments Yet

Comments are closed