Zaštita od sunca kojoj vaša koža i morski ekosistem kažu – hvala

Poseta moru možda izostane ove godine, ali to ne znači da se ne treba konstantno edukovati i raditi na očuvanju njegovih dubina, u kojima ćemo opet uživati. Opstanak bogatog podvodnog morskog sveta ugrožen je zbog tona plastike koja godišnje završi u morima i okeanima. Oni su vitalni organ Zemlje i prirodni regulator klime. Njihovim ugrožavanjem stvaraju se negativne klimatske promene i narušava balans u prirodi.

Korali koji formiraju koralske grebene bitni su za održavanje jedinstvenih autohtonih i retkih morskih vrsta. Iako pokrivaju samo 0,1 odsto Zemljine površine, na koralskim grebenima živi čak 30 odsto raznovrsnih biljnih i životinjskih vrsta morskog ekosistema.

Stavljajući ekološku svest i odgovornost kao jedan od glavnih prioriteta i razumevajući značaj morskog sveta za našu planetu, La Roche-Posay posvećen je kreiranju zaštite od sunca koja ne šteti njegovoj simbiozi i biodiverzitetu.
Zaštita širokog spektra – bez tragova na koži, sa minimalnim uticajem na životnu sredinu

Kroz Anthelios liniju, La Roche-Posay već treću deceniju usavršava proizvode za zaštitu od sunca i osmišljava inovacije u oblasti UV filtera i najboljih tekstura i tehnologija. Akcenat je na zaštiti širokog spektra, na rešenjima koja štite kožu od UVA i UVB zračenja i istovremeno deluju preventivno na oštećenja izazvana UVA, UVB infracrvene-A zracima i zagađenjem. Zajednička im je i formula koja formira jaku, homogenu, nemasnu i otpornu mrežu zaštite, koja ne prelazi na druga područja.

Studija je pokazala da Athelios proizvodi ne ostavljaju bele tragove na koži, ne čine je masnom, i lagane su teksture.

Anthelios inovacije – učinkovita zaštita za decu i odrasle


Anthelios nevidljivi sprej SPF 50+ je lider među proizvodima za zaštitu od sunca u ovom obliku i to iz nekoliko razloga. Prvo, dermatološki je testiran sprej za telo sa vrlo visokom zaštitom. Drugo, u sebi sadrži inteligentu polimer tehnologiju koja ima dvostruko dejstvo – pruža visoku UVA zaštitu i sadrži formulu koja je visoko otporna na vodu, znoj i pesak. I treće, ovaj sprej je brzoupijajući, tako da na koži neće ostaviti lepljive, masne ili bele tragove.


Athelios dermo-pediatrics nevidljivi sprej SPF 50+/UVA namenjen je za osetljivu kožu dece, pruža visoku zaštitu širokog spektra i štiti od oštećenja koja prouzrokuju infracrveno zračenje i zagađenje. Takođe je otporan na vodu, pesak i znoj, tako da će i nakon igre u pesku, sprej ostati na dečjoj koži.


Anthelios nevidljivi sprej SPF 50+ i Anthelios dermo-pediatrics nevidljivi sprej SPF 50+ imaju veoma laganu teksturu koja pruža visoku zaštitu i ostaje na telu čak i ako ste proveli ukupno 80 minuta pod vodom (4 puta 20 minuta).


Athelios proizvod sa visokom UVA zaštitom je Athelios Shaka Fluid SPF 50+. Namenjen je svim tipovima kože lica, ali je pogodan i za osetljivu i može se koristiti tokom cele godine. Štiteći kožu od UVA i UVB zraka, sprečava nastanak oštećenja izazvanih infracrvenim-A zračenjem i zagađenjem. Ispitivanje je pokazalo da 85 odsto testiranih smatra da je ovaj proizvod lagan za kožu, osim toga ne čini je masnom i ne ostavlja bele tragove.


La Roche-Posay pored brige o osetljivoj koži, brine i za osetljive životinjske vrste i deluje u skladu sa principima zaštite životne sredine. Sada je pravi trenutak da se dermokozmetička industrija još jednom ujedini oko pravog cilja, a to je podizanje ekološke svesti. U međuvremenu, svako od nas može svakodnevno da da svoj doprinos na ovom polju, i bude ponosan na sebe.