Hrana kao beauty saveznik – namirnice za lepe nokte

Ukoliko su vaši nokti izgubili na čvrstini, brzo se listaju, pucaju i uz to primećujete flekice i neravnine po njima, sigurno ste prvu pomoć potražile u super lakovima iz drogerija. Razni tretmani za jačanje nokatne ploče, dodatak kalcijuma, vitamini B grupe, odabir nežnijih formula proizvoda za negu ruku – sve to ima uticaja na zdravlje i izgled noktiju.

Osim nege i oporavka spolja, važno je da obratite pažnju i na to šta konzumirate. Hrana je naš glavni beauty saveznik i da – može napraviti veliku razliku u pogledu izgleda i zdravlja noktiju!

Uključite ove tri namirnice u jelovnik i uživajte u lepim i negovanim noktima.

Jaja – izvor proteina i vitamina A, bogata i biotinom. Biotin pripada vitaminima B grupe i pomaže proces sinteze DNK, RNK i nukleinske kiseline. Prava vitaminska bomba za oporavak slabih noktiju! Potrudite se da ih konzumirate u kuvanom obliku ili pržena na maslinovom ulju za maksimalne beauty benefite.

Batat – slatki krompir neodoljivog ukusa prava je riznica vitamina B grupe. Vitamini B grupe od velikog su značaja za zdravlje kože, kose i noktiju i preporuka je da ih unosite u dovoljnoj količini i prirodnim putem, odnosno uravnoteženom ishranom.

Bademi – osim toga što su sjajan izbor za zdravu užinu, bademi će doprineti bržem rastu i čvrstoći noktiju. Pored biotina, bademi su bogati vitaminom E i cinkom. Vitamin E je snažan antioksidans koji čuva ćelije od oksidativnog stresa.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.