Hajde da pomognemo vrednim gimnazijalcima da otputuju na takmičenje u Marakeš!

Đacima Prve kragujevačke gimnazije potrebno je 1.963.520 dinara, ako bi otputovali na svetsko takmičenje FIRST LEGO League Morocco Open Invitational 2023. koje se održava u Marakešu.

Zbog toga su odlučili da pokrenu kampanju prikupljanja donacija.


Tim Prve kragujevačke gimnazije osvojio je drugo mesto u generalnom plasmanu na finalnom takmičenju First Lego League Adria, koje je održano 18. marta u Ljubljani (Slovenija). Zahvaljujući vicešampionskoj tituli obezbedili su plasman na svetsko takmičenje, koje će u maju biti održano u Marakešu u Maroku.

Kragujevačka ekipa LegoMafia radila je na projektu „Briketiranje džibre“ čiji je cilj iskorišćavanje i prerada otpada koji nastaje prilikom pečenja rakije kao ogrevnog materijala. Sami su konstruisali i programili lego robota, koji autonomno rešava prepreke na zadatom terenu, a sve uz primenu timskog rada.

LegoMafia tim čine učenici – Olivera Vucelić, Lena Stanković, Strahinja Milovanović, Jovan Mihailović,  Pavle Novaković, Marko Bogićević, Danilo Milošević i Mihailo Aleksić, kao i njihove mentorke – nastavnice Katarina Veljković, Marina Jelenić, Ana Stanković i Ljubica Mudrić-Staniškovski, kao i učenik Mihailo Miletić.

Kako uplatiti donaciju za put mladih Kragujevčana na svetsko takmičenje

Donacije možete uplatiti putem platforme Donacije.rs na ovom LINK-u ili direktno na račun (koji se vodi kod Uprave za trezor).

Broj računa: 840-29550845-64
Model: 97
Poziv na broj: 8801699080174412100
Svrha: Donacija za Lego tim
Šifra za elektronsko plaćanje i prenos novca: 253