Kako da živite najbolje što možete u 2020. godini

2020. godina nam se približava! Period praznika je poseban za svakog – uveliko se pripremaju praznični pokloni, deokracije, organizuje se doček Nove godine i razmišlja se o postavljanju prioriteta i ciljeva za 2020. godinu. Ukoliko smatrate da morate učiniti ONO nešto sa svojim životom, kako biste poboljšali svoje zdravlje i kako biste živeli najbolje što možete, uzmite olovku u ruke i počnite sa pravljenjem plana! 😉

ORGANIZACIJA

Kako biste uspeli da ispunite sve svoje ciljeve u narednoj godini, bitno je da organizujete svoje vreme. Isplanirajte svoje dnevne i mesečne ciljeve. Najbolje bi bilo da kupite ili napravite svoj dnevnik ciljeva, koje ćete zapisivati. Na taj način ćete biti fokusirani na zadatak koji vas očekuje, kao i na sam ishod. 

OSVRT UNAZAD

Da biste mogli da gledate ka budućnosti, potrebno je da se osvrnete i pogledate kakva je bila 2019. godina. Da li ste zadovoljni? Ono što želite da promenite, neka bude cilj za 2020. godinu. Postavite ciljeve koji su u skladu sa vašim mogućnostima i na taj način ćete biti ponosni na sebe, kada ih dostignete.

OČEKIVANJA

Zabeležite svoja očekivanja. Recimo – od novembra 2020. godine očekujem da mi “donese” napredak u karijeri. Ne budite fokusirani isključivo na finalni rezultat, već i na sam proces. Korak po korak – vaša očekivanja postaće “opipljiva”!

RAZMIŠLJAJTE O SREĆI

Razmislite šta bi vas sada najviše usrećilo. Da li je to neko putovanje? Evo cilja za narednu godinu! Mesta koja morate posetiti u 2020. godini. Neka to bude vaš novi cilj.

Ukoliko želite da imate srećniji i bolji život u 2020. godini, morate voditi svoje bitke sami. Kako biste bili srećniji, napravite spisak stvari koje su vam potrebne da biste to uspeli da dostignete. Znanja koja treba da steknete, veštine koje treba da nadogradite, slabosti koje treba da prihvatite i snagu koju treba da imate… 

Napravite i listu negativnih stvari, koje loše utiču na vašu sreću. Sve što vas čini tužnim, izbacite iz svog života. Veoma je važno da u 2020. godini, budete okruženi pozitivnim ljudima.

Jelena Radešić

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.