KG SLEM – otvorene prijave za pesničku manifestaciju

Kolektiv Sklopka (Samoupravni kulturno-obrazovni pokret Kragujevca) i Studentski kulturni centar Kragujevac raspisuju konkurs za prvi „KG SLEM”. Reč je o takmičarskoj pesničkoj manifestaciji u slem poeziji.


Pozivamo pesnike i pesnikinje iz Srbije da na email kolektivsklopka@gmail.com pošalju tri autorske pesme i kraću biografiju u jednom word dokumentu sa subjektom poruke „KG SLEM”, poručuju organizatori.

Konkurs je otvoren od 25. jula do 15. avgusta. Nakon toga će žiri odabrati osmoro finalista koji će biti pozvani da 30. septembra učestvuju na otvorenom prvenstvu Kragujevcu u slem poeziji. Za učesnike će biti obezbeđeno refundiranje putnih troškova i smeštaj u Kragujevcu.

U kratkim pesničkim dvobojima, publika i tročlani žiri biraće boljeg koji ide u sledeći krug do velikog finala. Žrebanjem na početku festivala napraviće se kostur, pa će se tako iz četvrt finala, preko polufinala stići do finala u kome najbolje očekuju nagrade.

Pobedniku/pobednici će biti uručen pehar otvorenog prvenstva Kragujevca u slem poeziji i novčana nagrada od 10.000 dinara, dok će i ostali učesnici dobiti prigodne poklone. Grad Kragujevac doprineo je u značajnoj meri realizaciju ovog projekta obezbeđivanjem sredstava za njegovo finansiranje.