Ključna reč godine – ZAHVALNOST ili kako da vam bude dobro čak i kada nešto nije dobro

Zahvalna za ono što sam danas, dok nastavljam da se borim za ono kakva želim da budem sutra.

I to je ključna mantra za ovu godinu. Naravno, neće svaki dan biti plodno tlo za zahvalnost, ali u svakom danu možete pronaći bar jedan razlog za istu – da li je to prilika da popijete jutarnju kafu, sunčan ili dan proveden u pidžami, poslovni projekat ili putovanje kojem se radujete, blizina i zdravlje dragih ljudi, utešna reč i zagrljaj, osećaj da ste nekom pomogle, prihvatanje da ste vi osoba kojoj je pomoć potrebna u nekom segmentu života… šta god vam “radi”, ne postoji univerzalna formula.


Kad je već ova tema načeta ne možemo, a da ne zapevamo Balaševićeve stihove:

Talase plave, nijansu lave, vrtloge zelenog

A crnu nisi štedela

Ali bez nje bi bela još izbledela

Bez crne bela ne bi vredela

I da vas povedemo u prvu ovogodišnju šetnju do BIG FASHION Kragujevac centra, da zajedno pronađemo sve one važne sitnice koje mogu napraviti veliku razliku 🙂

Imam misao da…

Kada sledeći put primetite da “stiže” talas negativnih misli i scenarija “šta ako” jako je važno da odvojite sebe od tih misli – vi niste ono što mislite. Umor, neadekvatna hidratacija i ishrana, nedostatak sna, stres, nedostatak fizičke aktivnosti, hormonski disbalans kod žena – sve su to faktori koji mogu uticati na raspoloženje.

Udahnite duboko i “iz stomaka”, izdahnite kroz nos i (tiho) izgovorite – Imam misao da… će nešto loše da se desi/ću ostati bez posla/da me partner ne razume/da neće imati ko da mi pomogne ako mi bude loše u gužvi i slično. Ova vežba biće od pomoći prvenstveno za vraćanje vere u sebe, okruženje i ljude u njemu, a zatim tu misao koja vas muči možete provući kroz filter – da li je ovo 100% činjenica? Da li je 100% činjenica da ću ostati bez posla/da mi niko neće pomoći/da me partner ne razume i ne poštuje? Da li je moje razmišljanje sada crno-belo? Koje su alternativne perspektive da sagledam ovu situaciju?

Bolje? Nema na čemu 🙂

Ne treba svakog trenutka i svakog dana da se bavite ličnim problemima, željom za napretkom i promenama – OK je pauzirati

Važno je i da napomenemo da nije poželjno provoditi veći deo dana u analiziranju misli, umesto toga pažnju posvetite čitanju ili hobiju poput uzgajanja cveća.

Zašto baš čitanje i cveće?


Kada čitate roman moždane funkcije usmerene su na “obradu” pročitanog: sistematizaciju slovnih karaktera u smisaonu celinu, davanje oblika i značenja rečima i posledično – emocionalni odgovor na pročitano. Ne možete u isto vreme biti zabrinuti i fokusirani na radnju romana, ključno je samo da pronađete baš, baš interesantno štivo. Naša preporuka je roman “Carica” autorke Elen Alpsten, a možete ga kupiti u knjižari Vulkan u BIG FASHION Kragujevac centru. Blistav i pun intriga, dvor Romanovih ne ostavlja mesta književnoj monotoniji ni u ovom delu.

Sobne biljke ne samo da oplemenjuju prostor u kom boravite, već imaju i antistresno dejstvo – zelena boja umiruje nervni sistem, a briga o cveću kao hobi može biti sjajan način da počnete novu godinu. Naša preporuka je da uvek počnete od biljaka koje su jednostavne za gajenje, ne traže posebne uslove i zahvalne su za održavanje u stanu. Sanseverija je baš takva, a možete je kupiti u cvećari Madame u BIG FASHION Kragujevac centru.

Da li ste znali? Sanseverija je odličan prečišćivač vazduha. U toku noći proizvodi kiseonik i na taj način filtrira formaldehid, trihloroetilen, toluen, ksilen, i benzin, obezbeđujući kvalitetan san.

Vreme za sebe nije luksuz, već potreba i nije sebično već neizostavan deo brige o zdravlju

Uvek će nešto biti preče – spremanje ručka za sutra, dečiji domaći, izveštaj za direktora, odlazak do banke… samo je važno da u tim svakodnevnim moranjima ne zaboravite na sebe. Šta god vam se trenutno dešavalo u životu – lepo ili manje lepo, 15-30 minuta možete “ukrasti” od svakog dana, pa makar to bilo i na štetu nekog člana porodice, klijenta, kolege ili prijatelja. Preživeće.

Uz Mivolis so za kupanje iz Mrtvog mora poklonite sebi trenutke opuštanja u udobnosti doma. Respiratorni sistem i koža će vam biti zahvalni, s obzirom da morska so pozitivno deluje na zdravlje organa za disanje, kao i na čvrstinu i elastičnost kože. Potražite u dm drogeriji u BIG FASHION Kragujevac centru.


Autorski tekst nije zamena za savet i rad sa stručnim licem.

Radno vreme BIG FASHION Kragujevac centra: