Tinejdž predstava pod nazivom “Ko nema u vugla, gugla” Petre Cicvarić, u režiji Slađane Kilibarde, na repertoaru Knjaževsko-srpskog teatra je večeras od 19 sati. 

Predstava je plod saradnje kragujevačkog pozorišta i Narodne biblioteke “Vuk Karadžić”.

Predstava prikazuje današnji život tinejdžera, šta ih zanima, koliko moderna tehnologija utiče na njih i koje su sve pozitivne i negativne strane te tehnologije. Ova predstava pred gledaoce postavlja niz pitanja; Možete li da zamislite kako bi izgledao vaš dan bez pametnog telefona? Bez društvenih mreža? Bez igrica? Glavnom junaku ove predstave Filipu se desilo baš to, a da dan bude još čudniji, Filip upoznaje Anu, vršnjakinju koja nije ni na jednoj društvenoj mreži, umesto igrica čita knjige i nema pametni telefon nego staru „ciglu”. Ana voli da se druži sa prijateljima samo u pravom, a ne u virtualnom svetu. Šta se desi kada se u biblioteci sretnu dvoje takvih vršnjaka i kad njihovi roditelji postanu deo ove zavrzlame? Da li je taj pametni telefon stvarno toliko pametniji od nas? Odgovore na ta i slična pitanja nudi ova romantična i zabavna komedija za mlade.

Cilj je da se, na mladima blizak način, ukaže na važnost čitanja, obrazovanja, kao i na pametno korišćenje mobilnih telefona.

Glumačku ekipu predstave čine Bogdan Milojević, Katarina Janković, Mladen Knežević, Marija Rakočević i Anastasija Đorđević. Scenograf predstave je Ana Kolbjanova, kostimograf Jelena Janjatović, koreograf Isidora Stanišić, a muziku potpisuje Dragoslav Tanasković.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.