Koncert Ive Lorens i Luke Rajića u SKC-u

Luka Rajić i Iva Lorens održaće koncert u subotu, 25. februara, u 21 sat, u Kontakt galeriji SKC-a. Ulaz na koncert je besplatan.

Iva Lorens je kantautorka koja se krajem 2021.  godine pojavila na domaćoj sceni i ubrzo je sa svoja dva singla privukla pažnju publike i pozitivne kritike. Lorens je „obećanje jednog novog, ponosnog srpskog mainstreama”, rekao je Dragan Ambrozić.

Mlada pop umetnica svoje pesme piše zajedno sa levorukim pančevačkim boj bendom Buč Kesidi, producentom Milanom Bjelicom i Petrom Pupićem poznatijem kao Egret, koji je radio muziku zajedno sa Ivom. Njena muzika nosi elemente elektro popa. Ivini nežni vokali ukrašavaju i plutaju kroz njenu muziku dodajući dubinu celokupnim aranžmanima i iskrenim tekstovima.

Ivina prva pesma „Svitanje” ubrzo je postala favorit publike, te su je čak i čitaoci Oblakoder magazina proglasili za pesmu 2021. godine. Početkom leta 2022. najavila je saradnju sa svetskim pop pevačem Džejson Derulom koji joj je bio mentor u okviru Tuborg Open kampanje i pomogao da napravi svoj sledeći singl „2 do 4”.

Debitanski album Ive Lorens očekuje se krajem jeseni, do tada pesme na albumu koje se nestrpljivo očekuju u digitalnom izdanju Iva izvodi uživo zajedno sa svojim ženskim bendom.

Luka Rajić je jedan od neophodnih izvođača regionalne muzičke scene – autentičan muški vokal, muzikalno i produkcijski razigran muzičar, kreativac istančanog vizuelnog identiteta – koji je na putu da zakorači snažno u promenu mejnstrim zvučne slike Srbije i okolnih zemalja.

Eksperimentišući i plutajući kroz žanrove iza Luke nalaze se četiri singla („Ne izlaziš mi iz glave”, „Ludim”, „Eksplozija Emocija”, ”Ljubimo se”), 2 EP-a („Ludim od kluba”, „Eksplozija emocija”) gde su i remiks saradnje sa Pocket Palmom, Jymenik, kao i sastavima MOO PLANE, andreja, Hibrid i LYE.