Korzo na ledu: Uskoro klizalište na Trgu Svetog Đorđa

Na Trgu Svetog Đorđa u centru Kragujevca, 21. decembra biće otvoreno klizalište u okviru dvomesečne manifestacije “Korzo na ledu”, koju će pratiti bogat zabavni, kulturno – umetnički i muzički program kragujevačkih ustanova kulture.

Ideja je da u specifičnom i teškom vremenu, kreiramo zabavni i kulturni sadržaj koji će biti dobar za naše sugrađane svih generacija, od dece do baka i deka, a u cilju dobrog raspoloženja tokom zimskih meseci, edukacije i zdravog duha. Manifestacijom „Korzo na ledu“ želeli smo da naša deca ne idu u druge gradove na klizališta ali i da ih odgajamo i negujemo tako da sve što požele mogu da nađu i imaju u našem gradu. Trg Svetog Đorđa nije prevelik, ali je ušuškan i dočaraće atmosferu intimnog, porodičnog trenutka, koji ovaj nastupajući period godine nosi sa sobom. Lokacija koju smo odredili tehnički je najviše odgovarala klizalištu, a od 21. decembra do 21. februara, za prateći program zadužene su kragujevačke ustanove kulture, CNTK „Abrašević“, Knjaževsko srpski teatar, Pozorište za decu i omladinu, Muzički centar, Dom omladine. Jako je važno kulturu približiti sugrađanima, a program koji je osmišljen prilagođen je svim uzrastima i nameće povratak u lepa vremena”, kazala je pomoćnica gradonačelnika za kulturu i informisanje, Ana Petrović, izrazivši nadu da će ova prva godina “Korzoa na ledu” biti dobra i pokazna, a čim ona prođe krenuće se u pripreme za novu sezonu, koja će biti još atraktivnija i zanimljivija.

Klizalište će raditi svakog dana od 9 do 22 časa, a za sigurnost klizača biće zaduženi profesionalci iz SPD Radnički. Cena po satu klizanja biće 200 dinara. 

Po završetku đačkog raspsuta, za učenike će po školama biti određen i raspored za besplatne termine na klizalištu.

Atmosferu će oko klizališta upotpuniti kućice u kojima će se u okviru bazara prodavati prilagođeni proizvodi, dok će klizačima van programa doživljaju doprineti pažljivo odabrana muzika.

Pokrenuta je Instagram i Facebook stranica „korzokg“ na kojoj će se iz sata u sat objavljivati dešavanja u okviru manifestacije „Korzo na ledu“ kao i druge korisne informacije. Ova stranica biće otvorena i za sve sugestije i primedbe naših sugrađana, koji će svojim predlozima moći da učestvuju i u dodatnom kreiranju programa.

Pored ustanova kulture i SPD Radnički u realizaciji manifestacije „Korzo na ledu“ učestvuju i Šumadija sajam, JKP „Šumadija“ i GTO „Kragujevac“.