Pre neki dan me je prijateljica pitala – kako da stignem da se ne nerviram, kad nemam vremena ni da dišem?

I stvarno, kako? 🙂

Kad pomislite da sitna zadovoljstva u ritualima poput nanošenja balzama za usne nemaju nikakav efekat na hormonalni balans u organizmu, setite se ovog teksta. Rezultati istraživanja sa Jejla pokazuju da je nivo kortizola (hormona stresa) opadao za 1,2% pri svakom dodirivanju jagodica na licu, prstima koji su prethodno namazani balzamom sa hijaluronskom kiselinom i eteričnim uljem mente i gardenije. Pored toga, nanošenje hidrantne kreme na ruke oslobađa mišićne napetosti za samo 3,6 sekundi!

Istraživali smo i kroz razgovor sa dermatologom i aromaterapeutom sastavili listu kozmetičkih proizvoda koji zaista deluju protiv stresa! 🙂

Maska za predeo oko očiju – gel jastučići

Oslobađaju od podočnjaka i vraćaju tonus osetljivoj koži ispod očiju. Pored toga, nežni pritisak na donji kapak omogućava da energija neometano cirkuliše kroz meridijane na licu, a time se postiže značajno smanjenje koncentracije kortizola. Za još bolji efekat masku držite u frižideru pre nanošenja.

Maske za lice

Uopšte nas ne čudi što su maske za lice na ovoj listi, a vas? 🙂 Sam postupak nanošenja i uklanjanja maski utiče na poboljšanje cirkulacije, prijatni mirisi umiruju čula, a nežne teksture omogućavaju koži da neometano diše i upija sve hranljive sastojke. Uvek birajte maske za lice na bazi prirodnih sastojaka i izbegavajte one koje sadrže alkohol na drugom ili trećem mestu u listi sastojaka.

Tonik za lice

Otkad su se na tržištu pojavile micelarne vode, mnoge žene zaboravile su na upotrebu tonika za lice. Pogrešno! Funkcija tonika je da stabilizuje ph vrednost kože, ukloni kamenac i ostatke sredstva za umivanje i pripremi kožu za dalje korake u nezi. Birajte tonike na bazi hijaluronske ili glikolne kiseline za maksimalan učinak u nezi i regeneraciji kože.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.