Nije bila uvek slatka, ali jeste dobra učiteljica. 2020. godinu pamtićemo kao godinu koja je promenila pravila poslovanja, društvene odgovornosti, brige o dobrobiti šire zajednice i lične odgovornosti.

Kada živite svoj posao, svaka odluka koju donesete je važna. Ako poslujete u 2020. godini i još uvek čvrsto stojite na nogama, odluka da tako ostane je najvažnija. Ali sitne, gradivne elemente te odluke nije lako pronaći i složiti…

Pet kragujevačkih preduzetnica piše o najboljim odlukama u 2020. godini – u kontekstu poslovanja, ali i direktnog uticaja na porodicu i zdravlje.

Biljana Planić, turistička agencija Atos

Biljana Planić

2020. godina definitivno me je naučila da je najbolja odluka ulagati u sebe i svoje znanje, veštine, iskustva. Kao turistički radnik, osetila sam veliki uticaj korona krize na sve aspekte života – srećom ne na zdravlje! I to mi je najvažnije. 

Marija Rosić, influenserka

Želim prvenstveno da se zahvalim 2020. godini na Teonu, a i na tome što smo zbog čitave situacije naučili da vrednujemo prave stvari.

Marija Rosić

Smatram da se sve u životu desi sa nekim određenim razlogom, pa nas je tako sve ovo naučilo da dobro razmislimo šta želimo. Retko ko će reći da mu je ova godina nešto dobro donela, ali toj manjini ja pripadam.

Naučila sam da vrednujem sve ono što zaradim mnogo više, ali takođe i da se sav moj trud koji sam godinama gradila isplatio baš onda kada je to bilo najpotrebnije.
Svako od nas je imao puno uspona i padova na svom putu ka cilju, ali baš to i daje draž svemu onome što smo danas postali.

Naučila sam da svoj posao mnogo više cenim, da neke svoje ideje realizujem (uskoro ćete cuti o čemu se radi) ali i da svoje slobodno vreme posvetim svom detetu, porodici i prijateljima. Trudite se, budite uporni i istrajni, jer snaga i motivacija kao i uspeh na poslovnom planu leži isključivo u vama samima.

Marina Vasić, marketing menadžer

Marina Vasić

Najbolja odluka koju sam donela u ovoj godini je da poslove i saradnike biram intuitivno, srcem, ali i da cenim i poštujem sebe i svoje vreme.

Jelena Krstić Erić, specijalizant dermatovenerologije, DERMA Estetic Centar

Jelena Krstić Erić

Nabavka kompletne laserske opreme na dermatološkoj laserskoj platformi ALMA HARMONY XL PRO definitivno je bila najbolja poslovna odluka u ovoj godini. Laserska platforma sadrži više različitih lasera koji se samostalno ili u kombinaciji koriste za tretiranje: opuštene kože i bora, akni i ožiljaka od akni, rozacee i kapilara, uklanjanje tetovaža i permanent make up-a, tretiranje melazme, pega i drugih nepravilnosti tena, hemangioma, onihomikoze, trajno uklanjanje dlačica-epilacija… Laserski tretmani brzo su implementirani u svakodnevni rad ordinacije, rezultati su već vidljivi pa su tretmani na ovoj prestižnoj mašini brzo stekli popularnost. 

Naravno, bilo je bojazni kako će sve funkcionisati obzirom na novonastalu epidemiološku situaciju. Ali, u ovom vremenu, rekla bih da smo svi naučili da više pažnje obraćamo na sebe i na svoje potrebe, tako da su tretmani brzo zaživeli i ova velika investija čini se opravdanom. Naravno ni jedna mašina ne funkcioniše bez ljudskog faktora, bilo je potrebno puno vremena i učenja pre nabavke samog aparata ali sve uloženo je opravdano kada postoje dobri rezultati i za mene najvažnije od svega-zadovoljni korisnici, pacijenti.

Kristina Jeremić, content creator i urednica portala

Kada uplovite u preduzetničke vode ili želite da napredujete u korporativnom kontekstu, sa svih strana čujete – trudi se ne odustaj, napreduj. Kako je ova 2020. promenila i ono za šta smo mislili da je nepromenjivo, tako se i paradigma u poslovanju menja. Najbolja poslovna odluka u 2020. godini je ta što sam odustala (doduše, sa malim zakašnjenjem) od čega god je trebalo. Tek kada odustanete vi zapravo imate prostor da idete dalje i napredujete.

Učenje, ulaganje u softvere i znanje su odluke koje imaju epitet najboljih na svakodnevnom nivou.

Kristina Jeremić
1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.