U novom tinejdž romanu „Svađalica“ Svetlane Živanović, Đurđa je devojčica koja završava osnovnu školu i treba da upiše srednju. Mnogo toga je nervira i ide joj na živce – nešto od toga bi moglo da zasmeta svakom, ali daleko je više onoga što može da iznervira samo nju i to sa razlogom koji je samo njoj razumljiv i opravdan. Nije „zlatno dete“, naprotiv, neki od njenih postupaka su više od nestašluka, ponekad su izvedeni sa namerom da povrede, a često povređuju zato što ona ne misli šta radi ili šta kaže. Đurđa je u dobrim odnosima sa ocem, ali majku doživljava kao neprijatelja broj jedan. Njih dve su u stalnom sukobu, a kada sukob počne da jenjava, Đurđa ga ponovo podstiče.  Đurđa obožava Neimara.


Prava katastrofa nastaje na prijemnom ispitu. Đurđa je očajna, toliko da je počela da bukvalno udara glavom o zid i povređuje se.

Knjigu je objavila IK Bookland iz Beograda.

U saradnji sa autorkom, jednog čitaoca obradovaćemo novim romanom “Svađalica”. Da biste učestvovali: lajkujte objavu o nagrađivanju na Kragujevčanka Facebook stranici i označite 3 prijatelja u komentaru. Dobitnika proglašavamo u petak, 12. aprila.

Srećno!

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.