Otkrijte trik za čistu kožu tokom visokih temperatura

Sunce prži širom Evrope, pokazujući nam efekte klimatskih promena i čineći ovo leto jednim od najtoplijih u poslednjih nekoliko godina. Visoke temperature utiču na sve naše uobičajene aktivnosti i raspoloženje, a nose i poseban rizik za našu kožu. Međutim, osetljivost na vrele sunčeve zrake nije jedino što treba da nas zabrine – tu su pojačano znojenje, prašina i zagađenje iz vazduha koji stvaraju nelagodan osećaj kada smo izloženi ekstremnim temperaturama.

Dok leto priziva slike blistavog bronzanog tena, sunčanja na plaži i najluđeg provoda sa društvom, nemojmo smetnuti s uma da letnje uživanje ima i drugu stranu. Svakodnevne aktivnosti, bilo da smo na odmoru ili još uvek nismo napustili usijani gradski asfalt, donose osećaj nečistoće i nelagodnosti. Vrućine neretko izazivaju nervozu i neko neodređeno nezadovoljstvo, a to je poslednje što nam treba. 

Kako bismo se vratili u „normalu“ i ponovo stekli onaj poznati osećaj svežine i udobnosti u sopstvenoj koži, važno je da kožu oslobodimo napetosti, znoja i prašine iz vazduha i uklonimo sve druge nečistoće koje zapušavaju pore. Iz ovog razloga su raznovrsni kozmetički preparati, prilagođeni nezi tokom letnjih meseci, kao i probrani kozmetički uređaji poput FOREO linije proizvoda, savršeni za održavanje čistoće i tonusa kože na kraju vrelog dana. 

Dermatolozi često ponavljaju da je temeljno čišćenje kože od vitalnog značaja, posebno tokom leta, zbog kombinacije štetnih UV zraka i zagađenja koji utiču na kvalitet vazduha. Međutim, za razliku od UV zraka koji obično pokazuju vidljiva oštećenja u obliku opekotina na koži, čestice zagađenog vazduha su tako male da se mogu zadržati između slojeva kreme za sunčanje i šminke, prodirući u pore i dovodeći do preranog starenja kože, ukoliko se pravilno ne uklone. Boravak u zatvorenim prostorijama takođe ne prija koži, s obzirom na to da klima uređaji imaju negativne efekte, od dehidratacije do degeneracije kože. Imajući u vidu da oko 90% vremena provodimo u zatvorenom prostoru, adekvatno čišćenje lica i hidratacija su postali važniji nego ikada.

Još jedan razlog za pojavu zapušenih pora je znoj. Dok znojenje pomaže detoksikaciji tela od štetnih materija, čestice prljavštine koje znoj izbaci na površinu kože mogu dovesti do pojave bubuljica i akni i povećati osetljivost na UV zrake. Ako se na to doda šminka, situacija postaje još gora – sva nečistoća se zadržava u površinskom sloju i može prodreti dublje u pore, zajedno sa šminkom i česticama prljavštine. Važno je znati da čak i dodirivanje lica uveliko utiče na nečistoću kože, iako često i ne obraćamo pažnju na to. Svaka osoba dnevno dodirne svoje lice u proseku čak 3000 puta, ostavljajući na koži bakterije koje mogu izazvati brojne probleme.

Za temeljno čišćenje kože, koje će ukloniti sve neželjene tragove letnjih vrućina, vodeći švedski brend u oblasti lepote i velnesa FOREO osmislio je četkicu za čišćenje lica LUNA play plus. Više od 20 miliona ljudi širom sveta je otkrilo moć dubinskog čišćenja za glatku, jedru i sjajnu kožu – probajte i vi!

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.