Otvoren foto konkurs „Kroz objektiv za nezaborav“

Spomen – park „Kragujevački oktobar“ raspisao je foto – konkurs za učenike osnovnih i srednjih škola u Kragujevcu pod nazivom „Kroz objektiv za nezaborav“.

Učenici koji žele da učestvuju na konkursu treba da da pošalju fotografije sa motivima iz Memorijalnog kompleksa „Kragujevački oktobar“ u Šumaricama. Radove će ocenjivati stručni žiri. Fotografija koja bude proglašena najboljom će se koristiti kao vizuelni identitet čitave manifestacije „Dosta su svetu jedne Šumarice“ za 2022. godinu, biće odštampana na naslovnoj strani Zbornika literarnih radova, a takođe će se štampati i na bedževima koje će dobiti autori nagrađenih likovnih i literarnih radova na republičkom konkursu, kao i njihovi nastavnici.

Učenik kao nagradu dobija fotomonografiju Spomen-parka, a z još deset učenika koje stručni žiri izabere na osnovu radova, biće polovinom septembra organizovana foto – radionica sa moderatorom, eminentnim majstorom fotografije, u okviru manifestacije” Dosta su svetu jedne Šumarice”. Cilj konkursa je da mladi aktivno učestvuju i daju svoj doprinos kulturi sećanja, širenju ideje mira i tolerancije i očuvanju uspomene na stradale građane i đake u kragujevačkoj tragediji oktobra 1941. godine.

Konkurs je otvoren od 16. maja do 16. juna.

Uslovi konkursa:

  • Učenici mogu slati do tri fotografije sa obaveznim tagom zvaničnog instagram profila kragujevacki_oktobar
  • u komentaru ispod fotografije neophodno je da ostave svoje lične podatke: ime i prezime, odeljenje i školu koju pohađaju.

U slučaju da učenik nema instagram nalog, fotografije može poslati mejlom na adresu foto.konkurs.sp@gmail.com.

Rezultati konkursa biće objavljeni na sajtu Ustanove , facebook i instagram nalogu. Uručenje nagrada i diploma biće organizovano u toku jula meseca.

Kontakt: kustos.pedagog@spomenpark.rsbiblioteka@spomenpark.rs
381 (0) 34 335 607, + 381 (0) 34 335 985

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.