Plakat naše mlade Kragujevčanke, dizajnerke Andrijane Vasiljević jedan je od 100 najboljih na konkursu za biofiliju, od pristiglih 3.500 radova iz 167 zemalja sveta. Konkursna komisija, oduševljena domišljatošću i originalnošću njenog rada obavestila je Andrijanu da će njen rad biti predstavljen na izložbama takmičenja za biofiliju u Atlanti, Los Anđelesu i Barseloni.

Na Andrijanu možemo da budemo ponosni zbog izuzetnog uspeha koji je postigla i svoju zemlju i grad predstavila u najboljem svetlu.

Andrijanin originalni plakat za Biofiliju obići će čitav svet. Biofilija je, inače, ljubav prema svemu što je živo, što raste i što se razvija. Ljudi imaju genetski urođenu ljubav prema biljkama i životinjama i ta urođena veza sa prirodom pomaže našem fizičkom i mentalnom blagostanju. Parkovi, bašte, cveće, prirodno okruženje ima pozitivan uticaj na ljudsku psihu. Biofilija je dizajn koji imitira prirodu, pronalazi našu unutrašnju vezu sa prirodom i način na koji taj odnos možemo da koristimo da ljude učinimo srećnijima a planetu zdravijom. Boje i prijatno okruženje u kancelarijama i radnom prostoru imaju veliki uticaj na produktivnost, koncentraciju i motivaciju zaposlenih i zbog toga je i potrebno veliku pažnju posvetiti biofilijskom dizajnu.

Dvanaest članova žirija, stručnjaka i dizajnera odluku o konačnom pobedniku doneće sredinom oktobra.

Andrijana svoje znanje i kreativnost prenosi studentima kragujevačkog FILUM-a.

Izvor: http://www.barijere.rs/

No Comments Yet

Comments are closed