Pratkični saveti koji će vam pomoći pri kupovini prolećne jakne za decu

Još uvek nije dovoljno toplo da dete napolju bude bez jakne, ali više nije hladno za zimski garderober. Model od prošle godine je gotovo preko noći postao kraći u rukavima i uži u struku (hm, kako brzo rastu), te vam predstoji šoping avantura zvana kupovina prolećne jakne.

Nova sezona – nova jakna za prelazni period, a da vam ova kupovina ne bude veliki udar na budžet i da ne pogrešite pri izboru, pravac u BIG FASHION Kragujevac centrar i ne zaboravite na savete iz nastavka teksta.


Pravilan odabir veličine jakne

Osnovni preduslov da bi dete nosilo jaknu jeste da mu bude udobna. Dezen (naročito ako je sa omiljenim crtanim junacima) može igrati ulogu samo u početku, a kako biste izbegli skidanje jaknice ili odbijanje da se ista obuče tik pred izlazak iz kuće, odaberite pravu veličinu.

Odgovarajuća veličina nije nužno ona koja je i označena na modelu za konkretan uzrast. Naravno, to je sjajan orijentir pri kupovini, ali prilikom probe jakne obratite pažnju da li dete nesmetano može da podigne ruke, a da ga pritom jakna ne steže u ramenima, da li je dovoljno duga i da li ispod jakne ima “lufta” za tanji duks ili džemper. Uostalom i prilikom kupovine prolećne jakne za decu važi pravilo – bolje da bude za pola broja ili broj veća nego da ne bude dovoljno komforna pri nošenju.


Prošetajte do Dexy Co Kids maloprodajnog objekta u BIG FASHION Kragujevac centru po novu omiljenu prolećnu jaknu za devojčice i dečake. Nama se posebno dopala Original Marines jakna u razigranim plavim tonovima, namenjena deci mlađeg uzrasta (do tri godine).

Da li je jakna za svaki dan ili za neku posebnu priliku?

Odgovorite na ovo pitanje i imate idealan putokaz ka odabiru odgovarajućeg modela jakne. Da li će dete jaknu nositi u park, vrtić, školu, na izlet u prirodi, možda na planinu (gde je još uvek hladno), na rođendnaske proslave na otvorenom ili u zatvorenom prostoru? Ovo bi trebalo da vam pomogne pri donošenju odluke o budžetu za kupovinu, o boji, materijalu i modelu jakne.

Ukoliko će dete jaknu obući samo za par prilika, izdvojite manju količinu novca za takav model jakne. Ukoliko kupujete jaknu za sve pored cene, neka vam i kvalitet izrade i materijal igraju odlučujuću ulogu pri kupovini.

U BEBAKIDS maloprodajnom objektu u BIG FASHION Kragujevac centru očekuje vas veliki izbor prolećnih jakni i garderobe za predstojeću sezonu za devojčice i dečake.


Teget jakna regularnog kroja, sa prednjim džepovima je uvek sjajan izbor za svakodnevne prilike u kojima će dečaci nositi jaknu. Ovaj model iz BEBAKIDS ponude nam se posebno dopado.

Način kopčanja i materijal jakne

Dugmići – lepo, ali nepraktično kada ste u žurbi + dete manjeg uzrasta najverovatnije neće moći samostalno da zakopča jaknu. Rajsferšlus – lepo, jednostavno, praktično + brzo oblačenje pred polazak u vrtić bez stresa (osim ako se kosa devojčice ne zapetlja pri oblačenju jakne). Pelerina modeli – lepo, udobno, nepraktično kada duva vetar. Eto samo nekih od stavki o kojima možda niste razmišljali pre polaska u kupovinu jakne za proleće 🙂

Ali i…

Proleće je, znači ovu jaknu dete može da nosi i tokom letnjih večeri ukoliko bude malo hladnije, ne treba preterano da se znoji u ovoj jakni jer svakako ima osetljivu kožu, a i samo što smo izlečili atopijski dermatitis… Znam da je poliester neizbežan materijal u udobnim modelima, ali pre ću odabrati onaj iz odgovorne proizvodnje, koji je recikliran plus da ne bude većinski materijal u sastavu…  Pamuk, elastin i viskoza su ono što nam je potrebno za prolećni period. Lan će posebno biti prijatan na koži, ali ko će to da pegla… 🙂


Izgleda da izborima nema kraja, ali smo sigurno da ćete u Benetton maloprodajnom objektu u BIG FASHION Kragujevac centru pronaći jaknu za vaše mališane. Ova Benetton jaknica u beloj boji i sa aplikacijom razigranih leptira je prava prolećna!