Predstava “Ilda Geršner” u Knjaževsko-srpskom teatru

Ansambl Knjaževsko-srpskog teatra izvodi predstavu „Ilda Geršner” po tekstu Jelene Kajgo, u režiji Stevana Bodrože, u četvrtak, 22. decembra u 20 sati.

Scenografiju potpisuje Ana Kolbjanova, kostimografiju Milica Kolarić, asistent kostimografa je Strahinja Tabaković, dok je za scenski pokret bio zadužen Miodrag Krčmarik.

U predstavi igraju: Ana Colangeli, Nikola Milojević, Nadežda Jakovljević, Mladen Knežević/Rifat Rifatović, Jasmina Dimitrijević, Čedomir Štajn, Marija Rakočević i Nenad Vulević.

Komad Ilda Geršner je baziran na istinitoj priči iz Drugog svetskog rata. To je priča o dve žene koje su četiri godine delile isto ime. Ime koje je jednoj od njih spasilo život. Komad govori ne samo o stradanju i preživljavanju ljudi u strašnim vremenima ratnog ludila, već i o ljudima koji su pod rizikom gubljenja sopstvenog života, pomagali drugima.

 – To je univerzalna priča o potrebi da se odupremo zlu. Priča koja se može primeniti na bilo koje vreme i bilo koju zemlju. Priča o hrabrosti, napisala je Jelena Kajgo, autorka drame.