Premijera predstave „Da se ja pitam” BardTeatra

Premijera predstave „Da se ja pitam”, mladog novoosnovanog ansambla „Bard Teatra” biće izvedena u Knjaževsko-srpskom teatru, u nedelju, 28. februara, sa početkom od 19 sati.

Ovaj komad govori o odrastanju i sazrevanju, ostvarenim i neostvarenim ljubavima, prijateljstvu, vernosti, odnosu sa roditeljima – to je priča o mladim Kragujevčanima i njihovom gradu.

Glavne uloge poverene su mladim glumcima Aleksi Mogiću, Aleksandri Stamenković, Anastasiji Đorđević, Danijeli Lukić, Emiliji Mihailović, Emiliji Santrač, Neveni Terzić, Nikolini Nikolić i Filipi Đurić, a u komadi igraju i Marija Rakočević, Milica Redžić Vulević, Nenad Vulević i Nikola Milojević.

Predstavu je po tekstu Nenada Vulevića, režirao Čedomir Štajn. Kostimograf je Lila Vuković, scenografiju predstave potpisuje Jovana Živanović, a kompozitor je Dragoslav Tanasković, Trnda. Fotograf i snimatelj je Nenad Borisavljević.

Ovaj projekat je finansijski podržao grad Kragujevac, u organizaciji DKRC „Supermama”.

Glumci koji su uspešno prošli audiciju u septembru prošle godine, kroz rad sa profesionalnim glumcima upoznali su dramsku literaturu, tehnike glume, ponašanje na sceni, a do kraja procesa imali su priliku da rade sa profesionalnim kostimografom, scenografom, kompozitorom i drugim pozorišnim radnicima, gde su mogli da prate niz i harmoniju kreiranja jedne pozorišne priče.

Kroz rad na stvaranju pozorišne predstave, polaznici su učili i usvojili elemente pozorišnog i glumačkog jezika (dikcija, scenski pokret, tehnika glasa, pantomima, ples), a prošli su i kroz sve faze tog procesa aktivno učestvujući u izradi predstave „Da se ja pitam”.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.