Prolećni reset – aktivnosti koje će vam napuniti baterije

Prvi prolećni dani idealna su prilika da uživate u svim onim aktivnostima koje su vam nedostajale tokom zime. Duge šetnje, nove kolekcije i garderoba razigranih boja, kulturna dešavanja, uzbudljivi romani za čitanje, kafa u dobrom društvu – Kragujevac je najlepši u proleće!

Volećete i BIG FASHION Kragujevac u prolećnom izdanju – omiljeni šoping centar biće nezaobilazna destinacija za prolećnu kupovinu, opuštanje i predah od obaveza.

#1 Više šetnje za dobar osećaj

Da li znate da samo sat vremena šetnje dnevno može učiniti mnogo toga pozitivnog za vaše zdravlje i energiju? Pored toga što je šetnja sjajan vid fizičke aktivnosti za sve starosne grupe, ona doprinosi i regulisanju krvnog pritiska, poboljšava pamćenje i ima pozitivan uticaj na kvalitet sna. Šetnja je i odlična antistres terapija naročito ako za rutu odaberete Šumarice, Eko park Ilina voda ili Botaničku baštu.

Kako biste se tokom šetnje osećale još bolje važno je da odaberete udobnu garderobu i obuću. Praktičan duks koji možete nositi uz različite outfit-e neizostavan je modni komad u prolećnom garderoberu.

U Planeta Sport maloprodajnom objektu u BIG FASHION Kragujevac centru očekuje vas nova kolekcija, a nama je za oko odmah zapao Puma duks jednostavnog kroja sa upečatljivim detaljima u boji. Odlično će se uklopiti uz sportske, ali i casual varijante.

#2 Planiranje obroka i kontrola porcija

Zaboravite na dijete, izgladnjivanje i čudotvorne napitke koji detoksikuju organizam. Za više energije i bolji osećaj u sopstvenom telu važan je odabir namirnica, kao i kontrola veličine porcije.

Proleće je idealan period da počnete sa usvajanjem novih prehrambenih navika jer sezonsko voće i povrće daju brojne mogućnosti za pripremu ukusnih jela i salata. U ovom periodu uključite u ishranu i više proteina životinjskog porekla (naš predlog su pileće grudi koje možete pripremiti na puno načina), a ne zaboravite ni na značaj masnih kiselina. Salate od svežeg povrća i sira začinite bosiljkom ili majoranom – za pravi mediteranski ukus.

U IDEA Super maloprodajnom objektu u BIG FASHION Kragujevac centu pronađite sve što vam je potrebno za pripremu ukusnih i laganih prolećnih obroka.

#3 Opuštanje uz nove književne naslove

Ništa vas tako dobro neće opustiti kao čitanje uzbudljivog romana. Dobro, možda jedino čitanje uzbudljivog romana na plaži!

Do te prilike uživajte na prolećnom suncu, a iz ruku nećete ispuštati novi roman “Anatomija skandala” autorke Sare Von. Priča o bračnom paru Vajthaus držaće pažnju od prve do poslednje strane, a pitanje – šta se zapravo desilo? neće dozvoliti da roman ostavite po strani. Ovog proleća provedite više vremena uz knjigu, a manje na društvenim mrežama i brzo ćete primetiti kako ste na kraju dana opuštenije.

Potražite u knjižari Vulkan u BIG FASHION Kragujevac centru.

#4 Posetite izložbu fotografija Žanke Stokić u BIG FASHION Kragujevac centru

Vreme za posetu kulturnim dešavanjima poput izložbi, predstava ili koncerata klasične muzike podvucite žutim markerom u planeru – jer ništa tako dobro ne osveži svakodnevicu kao umetnost.

U periodu od 18. do 25. marta u BIG FASHION Kragujevac centru biće održana izložba fotografija iz života glumice Žanke Stokić. Fotografije su preuzete iz arhive Muzeja pozorišnih umetnosti Srbije, a u BIG FASHION centru biće postavljena i foto silueta glumice u prirodnoj veličini. Pored toga, na otvaranju izložbe 18. marta, posetioce očekuje i izvođenje monologa iz Nušićeve “Ministarke” glumice Jasmine Dimitrijević, a tokom vikenda 19. i 20. marta masterclass – scenska šminka umetnice Katarine Stepanović. Više informacija potražite NA LINKU.

Svojim ulogama i životom, Žanka Stokić upisana je u istoriju srpskog pozorišta i kulture, a ove godine obeležavaju se dva velika jubileja – 135 godina od rođenja glumice i 120 godina od njenog prvog pozorišnog nastupa. Ne propustite!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.