Sajam obrazovanja i zapošljavanja u Kragujevcu

Sajam obrazovanja i zapošljavanja u Kragujevcu održaće se na Šumadija sajmu 17. i 18. marta.

Na Sajmu će učestvovati 30 poslodavaca koji su iskazali potrebu za zapošljavanjem preko 800 novih radnika. Najviše slobodnih poslova biće ponuđeno licima mašinskih i metalskih zanimanja, od trećeg do sedmog stepena stručne sprema (bravari,zavarivači,bravari monteri,operateri na CNC mašinama, diplomirani mašinski inženjeri različitih smerova). U ponudi su i radna mesta za magacionere, električare, viljuškariste, šivače, konfekcionare, kuvare, konobare, stolare i tapetare, kao i veliki broj drugih različitih radnih mesta.

Nezaposlena lica imaće priliku da na dvodnevnom Sajmu predaju svoje radne biografije i konkurišu za radna mesta koje će ponuditi Wacker Neuson, Adient Seating, Simens Mobility, Yanfeng Seating, Forma ideale, Nikom, Adient Interiors, HTD Šumarice, Berteks tekstile, Trigano prikolice, Trnava promet, Zastava kovačnica, Tehnički remontni zavod i drugi poslodavci.

Takođe, učešće na Sajmu potvrđeno je i od strane Leoni doo iz Kraljeva koji imaju potrebu za zapošljavanjem radnika u proizvodnji, dostavljača materijala, magacionera, tehničara održavanja i inžinjera i Regent Lighting doo iz Svilajnca.

Prisutni poslodavci imaće priliku da se predstave nezaposlenim licima, ali i da se bliže upoznaju sa potencijalnim kandidatima. Takođe, sajam će biti i prilika da se učesnici upoznaju i sa uslugama i merama koje sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje.

Na ovom sajmu će se predstaviti brojne  srednje i osnovne škole, državni i privatni fakulteti, univerziteti  i druge visokoškolske ustanove, koji će predstaviti svoj školski i studijski program, informatore koje će budući studenti i učenici imati prilike da pogledaju, kao i informacije o brojnim zanimljivim stipendijama, popustima i pogodnostima  koje nude.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.