Saveti za negu kože tokom „onih dana” u mesecu

Hormonske promene, posebno u „onim danima“, dovode do izražene osetljivosti čitavog organizma, a često nam stvaraju neugodnosti u vidu bubuljica, pigmentacije, pojačane masnoće ili suvoće kože lica. U vreme kada se hormoni poigravaju sa nama, raspoloženje nam je promenljivo, a stres i nervoza se neumitno odražavaju na ten.

Pravilna nega i posebna zaštita kože u ovim trenucima je veoma važna. FOREO, vodeći brend iz Švedske u oblasti lepote i velnesa, otkriva savete za negu kože tokom trajanja menstrualnog ciklusa.

To je pravo vreme da upoznate vaš sopstveni „ciklus kože“, kao prvi korak u onome što možete učiniti kako biste ten održali svežim i blistavim.

Kako da prepoznate mesečni ciklus vaše kože – FOREO saveti

  • FAZA: Period menstruacije (od 1. do 5. dana ciklusa)

Prvog dana menstruacije, već ste u fazi kada ste skloni pojavi akni. Prekomerno izlučivanje estrogena izaziva dominaciju ovog hormona i zapaljenske procese na  koži, dok višak testosterona vodi ka prekomernom lučenju masnoće. Ovaj proces utiče na debljinu epiderma, posebno u periodu menstrualnog ciklusa. Imajući ovo u vidu, FOREO preporučuje dubinsko čišćenje kože. Koristeći uređaj LUNA PLAY PLUS, uveče i ujutru,  uklanjate 99,5% nečistoća i sebuma, uz nežnu eksfolijaciju površinskog sloja kože.

  • FAZA: Folikularna faza (od 5. do 15. dana)

U sredini ciklusa, koža može postati suva i tanka zbog pada nivoa estrogena. U ovoj fazi se fokusirajte na hidrataciju kože, uz dovoljan unos vode i redovno čišćenje lica. Za pojačanu negu, FOREO preporučuje hidratantne maske i proizvode, ne samo da biste pružili koži više pažnje, već i da biste je zaštitili i obnovili površinski sloj. FOREO UFO tretman predstavlja savršen izbor, budući da je H2Overdose izvanredna hidratantna maska za licenamenjena suvoj koži.

  • FAZA:  Lutealna faza (od 15. do 28. dana)*

U poslednjoj fazi ciklusa, koža počinje da vraća svoj sjaj. Upravo to može biti dobar trenutak da probate novi FOREO Micro-foam cleanser penu za čišćenje kože sa mikro česticama. Amino kiseline i vitamin E, koje ova pena sadrži, doprinose jačanju imunog sistema, pa je ovaj proizvod idealan izbor za dubinsko čišćenje kože.

Iz kompanije FOREO poručuju da je ciklus svake žene individualan i najvažnije je znati šta je vašem telu i koži potrebno. Tokom ovog perioda, koža prolazi kroz različita stanja koja uključuju prekomerno lučenje masnoće ili izraženu suvoću, u zavisnosti od nivoa hormona. Treba biti svestan svog tipa kože i usvojiti adekvatan režim za čišćenje lica, što je i ključni faktor za zdrav i blistav ten.

Za dodatne informacije o nezi kože, posetite stranicu foreo.com ili potražite LUNA play plus četkicu za lice u dm drogerijama. Ukoliko želite da saznate više o svom tipu kože, popunite jedinstveni  FOREO skin quiz – kviz o tipovima kože – koji će vam otkriti najbolja rešenja za negu.

*Dani ciklusa navedeni u fazama su univerzalni, ali mogu varirati od osobe do osobe.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.