Sedmi ŠIFF od 8. do 11. decembra u Knjaževsko-srpskom teatru

Sedmo izdanje Šumadijskog internacionalnog filmskog festivala debitantskog filma (ŠIFF) održače se od 8. do 11. decembra, u Knjaževsko-srpskom teatru


Glavni takmičarski program obuhvatiće najbolje debitantske filmove iz Srbije i inostranstva, dok će se u revijalnom programu predstaviti filmovi nagrađeni AFIFS nagradom, kao i selekcija kratkog filma „Nacionalna klasa“. Nakon prikazivanja filmova publika će moći da razgovara sa rediteljima, glumcima, ljudima koji su učestvovali u nastanku filma.

Festival će zvanično otvoriti film „Stric“, nastao u hrvatsko-srpskoj produkciji, a kragujevačka publika moći će da pogleda još 10 dugometražnih i četiri kratka filma.

Na VII izdanju ŠIFF-a biće dodeljene nagrada za manjinsku koprodukciju, kao i nagrade za montažu u kategoriji Nacionalna nagrada za najbolje montirani film i Nagrada za životno delo koja će ove godine biti uručena Ljiljani Lani Vukobratović  (montirala je neke od kultnih ostvarenja poput Ko to tamo peva, Maratonci trče počasni krug, Davitelj protiv davitelja…).

Prateći program obuhvatiće  master class montaže, izložbu „Tragovi jednog vremena“ – Filmski plakat 1970-1979. i radionicu crtanja filmskih plakata za najmlađe.

Ulaz na sve projekcije i programe je besplatan.