Septembarska lista: 5 stvari koje treba da uradite za sebe

Septembar je tu! Do kraja godine ostalo je svega četiri meseca – iako možda trenutno ne deluje tako, vreme će žargonski rečeno – proleteti. Da li vas ova činjenica plaši ili raduje? 

Period smene godišnjih doba, a naročito leta i jeseni je idealno vreme da se pomerite sa mesta na kojem stojite trenutno – na svim životnim poljima. Reorganizujte svoj život tako da hladne mesece godine dočekate zdravije, uspešnije, srećnije! Sitnim koracima stiže se do uspeha i svaki milimetar na tom putu se računa! 

#1 Zdravlje na prvom mestu

Kada vam je sve na dohvat ruke (ili na dva, tri klika za rezervaciju) nemate opravdanje da budete neodgovorne prema sebi. Osnovna analiza krvne slike i pregled urina, rutinski kontrolni pregled lekara specijaliste, sistematski pregled – u lifestyle konceptu moderne žene nema mesta hipohondriji, ali zapamtite da je preventiva i više od pola zdravlja!

#2 Ispričajte svima o svom hobiju

Da, baš celom svetu! U eri digitalnih dostignuća i društvenih mreža nikada nije bilo jednostavnije da ljudi čuju za vaše plodove inspiracije – oslikane predmete, ručno pravljeni nakit, cvetne aranžmane, prirodnu kozmetiku, poeziju. Iskoristite moć društvenih mreža da se povežete sa ljudima sličnih interesovanja, širite listu poznanika i ko zna – uz trud i adekvatno zalaganje od svog hobija možete ostvariti i odličnu novčanu zaradu.

Društvene mreže nisu samo mesto za selfie kadrove i Instagram Story-e. Iskoristite ih na najbolji način!

#3 Male promene u ishrani 

Ako od danas počnete da smanjujete kalorijski unos za samo 100 kcal na dnevnom nivou, do Nove godine izgubićete taj višak kilograma bez rigoroznih dijeta i izgladnjivanja! Parče hleba manje, jedan kolač umesto dva, tanjir supe umesto predjela, pečen kropmir umesto prženog… Sitnim korekcijama u navikama dugoročno utičete na proces sagorevanja viška masti, a samim tim i mršavljenje. Ne zaboravite da uz svaki obrok konzumirate povrće i u ishranu uključite bar jednu porciju voća dnevno. Ne budite rob brojanju kalorija, ali vodite računa o količini namirnica koju unosite u organizam.

#4 Častite sebe

Baš onom haljinom iz izloga omiljene radnje, pedikirom u salonu umesto kod kuće, novim parfemom koji vam i nije baš neophodan, novom nijansom ruža za usne, novom maskom za telefon, novim kompletom veša, spavaćicom, novom šoljom za kafu, kupkom usred srede 🙂 Zaslužile ste!

#5 Uložite u sebe

Ulaganjem u svoje znanje, zdavlje i lepotu investirate u budućnost. Upišite novi kurs poslovnih veština, kupite knjigu omiljenog autora iz oblasti kojom se bavite, upišite kurs stranog jezika, uplatite mesečnu članarinu za fitness centar.

Nikada nećete biti mlađe, lepše ni zdravije nego baš u ovom trenutku! Imate moć da svaku odluku navedete da igra u vašu korist! Srećan septembar!