SKC: Nastup benda Hobby Horse

Bend Hobby Horse nastupa u Kontakt galeriji SKC-a u četvrtak, 28. oktobra, od 20 časova. Ovaj sastav je već oduševio kragujevačku publiku sjajnim nastupom 2015. godine a ovog puta promovišu svoj najnoviji materijal. Ulaz na koncert je slobodan.

Hobby Horse je progresivni/eksperimentalni/crossover jazz trio iz Italijie koji predvodi novu italijansku jazz scenu ali mu nisu strane ni svirke po zadimljenim andreground rok klubovima. Tokom desetak godina postojanja objavili su sedam albuma koji su naišli na priznanja kritike a nastupali su na važnim festivalima i klubovima širom Evrope i Severne Amerike uključujući Umbria Jazz, Sudtirol Jazz Festival, Ton Art Tirol, In Jazz, Skilark Chicago, Jazz Estate Milwaukee i Ausland Berlin.

Hobby Horse stvara muziku koja kombinuje elemente free džeza, roka, ambijentalne i elektronske muzike. Bogata iskustva svakog od trojice muzičara iz benda omogućavaju im da se kreću između žanrova ostajući ipak vezani za svoje džez početke. Istražuju granice zvuka koristeći se instrumentima kao što su rekorder, glokenšpil, melodika, zviždaljka…Zahvaljujući ovakvom eksperimetisanju, repertoar dobija gotovo orkestarsku dimenziju.

Hobby Horse su Dan Kinzelman (duvački instrumenti, glas, perkusije), Joe Rehmer (kontrabas, klavijature, glas, perkusije) i Stefano Tamborrino ( bubnjevi, perkusije, glas).

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.