SKC: Otvaranje izložbe “+-“

U galeriji kragujevačkog SKC-a, u utorak, 27. aprila, od 19 sati biće otvorena izložba pod nazivom „+-” (kao bazni princip homogenog u nehomogenom), autorke Darije Dragojlović.

Koncept ove serije radova sačinjen je od ličnog preispitivanja principa po kom nastaju univerzalni obrasci koji se u različitim domenima pojavljaju u čovekovom obitavanju. Od realnih savremenih pitanja sa kojima se suočavamo, i koje se tiču polja kolektivnog (poput društvenih normi, političkih i medijskih blokada, ekološke (ne)svesti,  konzumerizma, izvesne klaustrofobije u gradskim sredinama) pa do polja individualnog, u vidu apstraktnih, duhovnih poimanja, koje se tiču naših strahova, sećanja, ličnih pomeranja ili postavljanja granica, kao i težine uspostavljanja ravnoteže koja nam je zadata u kolaboraciji Čovek – životna sredina.

Darija Dragojlović, rođena u Kraljevu, 6. avgusta 1996. godine. Trenutno je na završnoj godini master studija na Akademiji  umetnosti u Novom Sadu, departman likovnih umetnosti, smer – slikarstvo, u klasi profesora Vidoja Tucovića.  Završila je osnovne studije na Filološko-umetničkom fakultetu kao diplomirani primenjeni umetnik, na odseku zidno slikarstvo, u klasi profesora Gorana Rakića. Dosad je realizovala dve samostalne izložbe, dok je učestvovala na više grupnih. U svom radu se izražava u polju crteža, slike i instalacije. Od ove godine je jedna od urednika likovnog programa galerije Šok Zadruga.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.