SKC: Projekcija filma “Sanjati Murakamija”

Filmska projekcija dokumetarca „Sanjati Murakamija” zakazana je u utorak, 1. juna, od 21 sat, na letnjoj sceni kragujevačkog SKC-a.

Pre više od 20 godina, Mete je pročitala roman Norveška šuma, Harukija Murakamija, čija je karijera tada tek bila na početku uspona. Tada nije ni slutila kako će zamišljeni svet ovog japanskog pisca iz korena promeniti njen sopstveni. Od tada, Mete Holm je provela hiljade sati prevodeći Murakamijeve „zagonetne” priče o kojima se među danskim čitaocima naširoko govori. Priče koje konstantno opčinjavaju i intrigiraju milione posvećenih čitalaca širom sveta.

Dok se Mete trudi da pronađe savršenu rečenicu, dovoljno dobru da prenese ono što Murakamijevi usamljeni sanjari pokušavaju da nam kažu, granica između stvarnosti i mašte počinje da se magli.

Film pokušava da dočara paralelni svet koji je sveprisutan u Murakamijevim romanima ubacujući u nekoliko scena ogromnu zelenu žabu koja prati glavnu junakinju, otkrivajući njihovu konstantnu borbu protiv crva, glavnih neprijatelja čovečanstva.

Nošenje maske obavezno, a ulaz na projekciju je slobodan.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.