“Slika u pokretu” od 18. do 21. novembra

Peti festival snimateljskih osvarenja „Slika u pokretu” odžaće se od 18. do 21. novembra u Muzeju jugoslovenske kinoteke (Kosovska 11) i u Kulturnom centru Novog Sada (Katolička porta 5). Festival će moći da se prati i onlajn na striming-platformi cinesseum.com.

U takmičarskom delu programa biće prikazano 8 igranih filmova iz prošlogodišnje i ovogodišnje produkcije koje je selektor festivala, Miodrag Miša Milošević, pažljivo odabrao vodeći se vizuelnim dostugnućima direktora fotografije koji su uspeli da tokom čitavog filma postignu vizuelno jedinstvo slike.

Filmovi će biti prikazani u dva termina u 17.30 i 20 sati, a ulaz na sve projekcije je besplatan, sa maksimalnim brojem od 30 posetilaca u sali, uz poštovanje svih epidemioloških mera. 

Prvog dana festivala, u sredu, gledaoci će moći da vide igrane filmove „Asimetrija”, rediteljke Maše Nešković i direktora fotografije Đorđa Arambašića i „Ekipa” Marka Sopića i direktora fotografije Dimitrija Jokovića Džime.

Drugog dana festivala biće prikazani filmovi „Ime naroda” reditelja Darka Bajića i direktora fotografije Zorana Jovanovića Žafra i „Moj jutarnji smeh” Marka Đorđevića na kojem je direktor fotografije bio Stefan Milosavljević.

U petak 20. novembra na program su ostvarenja „Otac” reditelja Srdana Golubovića i direktora fotografije Aleksandra Ilića i „Proleće na poslednjem jezeru” reditelja Filipa Čolovića i direktora fotografije Gojka Despotovića.

Poslednjeg dana festivala na programu su filmovi „Sutra je još uvek juli” Dejana Vlaisavljevića Nikta u kojem se kao direktor fotografije potpusuje Predrag Bambić i „Vojna akademija 5”, reditelja Dejana Zečevića na kojem su radili direktori fotografije Zoran Petrović i Nebojša Bašić.