“The Empty Shop” ponovo u Kragujevcu

U Kragujevcu se sledeće nedelje ponovo otvara “The Empty Shop”, jedinstvena radnja u koju kupci donose svoju garderobu. Zahvaljujući saradnji šoping centra Kragujevac Plaza i Crvenog Krsta Kragujevac, građani imaju priliku da i ove jeseni pomognu svojim sugrađanima donirajući odeću i obuću koja im više nije potrebna.

Nakon prošlogodišnje akcije prikupljanja garderobe i obuće tokom koje je u kratkom periodu prikupljeno skoro tri tone garderobe za sugrađane kojima je ona najpotrebnija, šoping centar Kragujevac Plaza, u saradnju sa Crvenim Krstom Kragujevac, i ove jeseni otvara vrata “Empty Shopa”, jedinstvene radnje koja svakog jutra otvara vrata sa praznim policama, a zatvara sa punim.

“The Empty Shop” je koncept koji ne samo što ukazuje na potrebe sugrađana koji nisu u prilici da priušte odgovarajuću garderobu u narednom periodu, već i omogućava svima da na jedan lak i jednostavan način daju nov život garderobi koja bi u velikom broju slučajeva godinama zauzimala mesto na policama i u plakarima. Po nedavnim istraživanjima većina nas u poslednjih godinu dana nije obukla preko 50 odsto garderobe koju poseduje, garderobe koja može puno značiti nekome tokom predstojeće jeseni i zime.

„Tokom prošle godine smo naišli na jako veliki odziv naših sugrađana koji su donirali gotovo tri tone garderobe tokom rada Empty Shop-a, što je neverovatan uspeh za jednu humanitarnu akciju ovog tipa. Ove godine, uz sve što se dešava u zemlji i svetu, pomoć najranjivijim grupama je važnija više nego ikad, tako da pozivam sve građane Kragujevca i okoline da otvore svoje plakare i jakne, džempere i svu garderobu koja je ispravna, oprana i ispeglana donesu sledeće nedelje u Empty Shop i učine nešto dobro za svoje sugrađane“, izjavio je Nemanja Savčić, menadžer šoping centra Kragujevac Plaza.

“The Empty Shop” će biti otvoren u šoping centru Kragujevac Plaza od 12. oktobra do 1. novembra, svakog dana od 12 do 20 časova, uz poštovanje svih epidemioloških mera i preporuka koje su na snazi. Građani Kragujevca i okoline mogu donirati svu jesenju i zimsku garderobu namenjenu odraslima i deci. Zbog trenutne epidemiološke situacije “The Empty Shop” isključivo može primiti odeću koja je vidno oprana, ispeglana i uredno spakovana. Za sve ostale donacije građani se mogu obratiti direktno Crvenom Krstu Kragujevac. Podela prikupljene pomoći će biti organizovana od strane Crvenog Krsta Kragujevac i svi građani koji su zainteresovani za primanje pomoći se mogu obratiti direktno Crvenom Krstu Kragujevac.