Uskoro prva edicija zvučnih knjiga za slepe i slabovide osobe u izdanju “Koraka”

Miljan Bjeletić, član Gradskog veća za kulturu, najavio je prvu ediciju zvučnih knjiga, koju će od jeseni prirediti Ustanova kulture „Koraci“ u saradnji sa drugim gradskim ustanovama kulture koje će ustupiti svoje ljudske i tehničke resurse.


Ove knjige namenjene su prevashodno slepim i slabovidim osobama kako bi im omogućile pristup delima zavičajnih pisaca i drugim izdanjima Ustanove kulture „Koraci”.

– Nastavljamo, sada već mogu reći, započetu tradiciju. U nameri da dostignemo postavljene ciljeve, a to je ravnopravno učešće svih građana u kulturnom životu grada Kragujevca, ove godine podržali smo inicijativu Foruma mladih sa invaliditetom u Legatu „Nikole Koke Jankovića”, kao i predstavljanje dve zvučne knjige zavičajnih autorki, Katarine Bogdanović i Selene Dukić koje je održano nedavno u Narodnoj biblioteci „Vuk Karadžić“. Ovim smo omogućili veću participaciju osoba sa invaliditetom programima i sadržajima ustanova kulture, i sa ovakvim projektima ćemo nastaviti i dalje, kazao je Bjeletić.