Ustala si na levu nogu? Uz ova 3 koraka popravi dan

Retrogradni Merkur, nepravilan san, loša ishrana, deca, kolege, muž? Šta/koga ćeš prvo okriviti kada ustaneš na levu nogu?

Iako se možda tešiš mišlju da je reč o samo jednom danu od 366 koje ove godine imaš na raspolaganju – ta 24 časa su dragocena! Okreni tok dana i učini ustajanje na levu nogu taličnim uz ova 3 jednostavna i praktična saveta.

#1 Prvo sredi sebe

Iako ti možda deluje trivijalno – brigom o estetici lica, tela i kose mnogo toga pozitivnog činiš za svoj um, a samim tim i za raspoloženje. Umij lice, neguj ga, stilizuj kosu, hidriraj kožu tela nakon pilinka, našminkaj se! Samo kada budeš zadovoljna odrazom u ogledalu, spremna si da se suočiš sa današnjim izazovima manje raspoložena nego inače.

#2 …a zatim i svoje misli uz pravilo 5 SEKUNDI

Potpuno je razumljivo da ti se danas ne radi ništa, ali nemoj da odlažeš obaveze za sutra ili neki drugi dan. Odlaganjem ne činiš uslugu trenutnom raspoloženju, već kreiraš novi okidač za stres i nezadovoljstvo. Negativne misli su poput začaranog kruga, a ti treba da ga presečeš, a ne da ga iznova i iznova crtaš i zatvaraš.

Izbroj do pet i samo ustani i uradi to što ti se ne radi! Idemo zajedno: jedan, dva, tri, četiri, pet, SAD!

#3 Specijalna prilika

Da li i ti imaš i čuvaš parfem/haljinu/karmin/torbu/cipele/narukvicu/broš/rokovnik/hemijsku za neku specijalnu priliku? SADA je ta prilika, a momenat ekskluzivnosti predmeta učiniće da u sekundi središ misli i popraviš raspoloženje. Zašto je to tako? Jednostavno je – u specijalnim prilikama uvek si raspoložena (venčanje, izlazak, večera posebnim povodom, rođendan, važna prezentacija, potpisivanje ugovora) a materijalizacijom važnog momenta predmetom (npr. parfemom) podsvesno šalješ signal telu da se probudi, uživa i bude srećno. Provereno funkcioniše!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.