Voliš slatkiše? Imamo rešenje za tebe!

Evo, još danas, a od sutra okrećem novi list. Ipak, hajde od ponedeljka, imam vremena da se organizujem tokom vikenda. Poznato?

Da li si ti jedna od onih koja uživa u slatkišima? Čokolada. Sladoled. Kolač. Torta! Sve same delicije u kojima uživamo. Nekada sa grižom savesti, a nekada i bez. Uglavnom strahujemo od ovih malih slatkih zadovoljstava zbog kilaže. A da li si znala da se zdravlje i njen uticaj ogledaju na koži?

Generalno, znamo da šećer nije dobar. Ali ne samo šećer, već i druge namirnice sa visokim glikemijskim indeksom koje podstiču lučenje insulina.

Zapravo, jedan od uzroka bora jeste šećer! Šećer se trajno vezuje za kolagen u koži i taj proces poznat je kao glikacija. Glikacija predstavlja proces kada se molekuli šećera vežu za elastična proteinska vlakna, pri čemu se umrežavaju u krutu strukturu i time umanjuju delotvornost elastina i kolagena i ubrzavaju njihovo propadanje.

Glikacija dovodi do gubitka elastičnosti, čvrstoće kože,  te izaziva ubrzano starenje. Mikrocirkulacija u ćelijama kože postaje oštećena i obnavljanje ćelija se usporava, te dolazi do gubitka volumena u licu usled preraspodele masti.

Laboratorija NUXE je patentirala liniju koja deluje na deglikaciju (proces odlepljivanja šećera od proteina) zahvaljujući kompleksu Dnevnog ljiljana (Daylily Oleoactif), Mimoze iz Konstantinopolja koji su sadržani u Merveillance expert anti-age liniji, i deluju upravo na 3 ključna proteina zadužena za mladalački izgled kože – kolagen, elastin i vimentin.

Nakon 20. godine koža godišnje gubi 1% kolagena. Odnosno, već sa 40 godina ima čak 20% kolagena manje.  

Kada je vreme za Merveillance expert liniju?

  • Starosno doba između 39 – 49 godina
  • Bore su postale dublje
  • Konture lica više nisu iste
  • Koža je izgubila punoću i čvrstoću
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.