Završena “Kulisa”, najbolja predstava iz Bečeja

Održana je još jedna Kulisa, a posetioci će je pamtiti po sjajnim predstavama, maštovitim i talentovanim učesnicima, po osmesima, zagrljajima, susretima, novim i starim prijateljstvima!

Na završetku festivala stručni i žiri učesnika dodelili su nagrade najboljima.

STRUČNI ŽIRI, u sastavu ─ Tijana Grumić, Sanja Matejić i Milan Kolak, dodelili su seldeće nagrade:

Prva nagrada za najbolju predstavu u celini ─ 2:14, Dramski studio mladih Gradskog pozorišta Bečej


Druga nagrada za najbolju predstavu u celini ─ RUČNI RAD ILI TAJNA JEDNOG PISMA, Glumački atelje Doma kulture Čačak

Treća nagrada za najbolju predstavu u celini ─ KUĆI, Akademsko pozorište SKC Niš

Nagrada za najbolju režiju ─ IGOR PAVLOVIĆ, za predstavu 2:14, zbog promišljenog, maštovitog i pažljivog pristupa tekstu, ali i izuzetno pažljivog rada sa glumicama i glumcima, kao i posvećenosti svim scenskim elementima predstave.

Nagrada za najbolju ulogu ─ VALENTINO OLJAČA, za ulogu Nikole Vratila u predstavi San letnje noći, zbog Zbog izuzetne harizme, glumačke veštine, maštovitosti i kreativnosti, ali i sigurnosti u glumačkoj igri kojom nosi celu predstavu na svojim ramenima.

Nagrada za najbolju ulogu ─ ANĐELA ANDRIJEVIĆ, za ulogu Tanje Riđe, u predstavi Kući, Akademskog pozorišta SKC Niš.

Specijalna nagrada za kolektivnu igru ─ ansambl predstave 2:14, Dramskog studija mladih, Gradskog pozorišta iz Bečeja, zbog preciznosti i uigranosti, odnosno izraženog timskog duha koji donosi da sve izvođačice i izvođači igraju kao jedan i rade jedni za druge, time ističući važnost svakog elementa i aktera ove predstave.

Specijalna nagrada za glumački izraz ─ MARIJA TOMOVIĆ za ulogu Gospođice Ptipa u predstavi Ručni rad ili Tajna jednog pisma Glumačkog ateljea Doma kulture Čačak, zbog lakoće igre, izuzetne harizme, jednostavnosti i prisutnosti na sceni.

Specijalna nagrada za glumački izraz – SRĐAN TOMIĆ, za ulogu profesora i Deda Mraza, u predstavi 2:14, Dramskog studija mladih, Gradskog pozorišta iz Bečeja, zbog raznolikosti glumačkog izraza kojom uspeva da na scenu donese dva potpuno različita lika, ali i glumačka stila, kao i izuzetnog scenskog pokreta kojim suvereno vlada.

ŽIRI UČESNIKA dodelio je sledeće nagrade:

– Nagrada za najbolju predstavu u celini ─ 2:14, Dramski studio mladih Gradskog pozorišta Bečej.

-Nagrada „Mileva Žikić” za glumačku bravuru ─ MILICA MITIĆ, za ulogu Blizančeta, u predstavi Kući, Akademskog pozorišta SKC Niš.

-Nagrada „Dragomir Bojanić Gidra” za glumačku bravuru ─ ALEKSA STOJILJKOVIĆ, za ulogu Sineta u predstavi Kući, Akadmskog pozorišta SKC Niš.