13 medvedića u publici na humanitarnom koncertu

U sali Prve kragujevačke gimnazije održan je humanitarni online koncert mladog violiniste Uroša Adamovića, učenika Škole za muzičke talente u Ćupriji, u klasi prof. Milice Mladenović, pod nazivom #zaOliverovzivot. On je nastupio uz klavirsku saradnju Jovane Radovanović, vanrednog profesora FILUM-a, a na sceni mu se pridružio i oboista Marko Marković, student master studija oboe na FILUM-u, u klasi redovnog profesora Borislava Čičovačkog.

Publika je imala priliku da uživa u delima Isidore Žebeljan, Hačaturjana, Sarasatea, Paganinija i Baha.Poseban deo ovog muzičkog događaja bila su izvođenja kompozicija naše najizvođenije kompozitorke na svetskoj muzičkoj sceni Isidore Žebeljan, koja nas je ove godine, na veliku žalost svih nas, prerano napustila u 53. godini života.

Koncert je emitovan na Youtube kanalu Muzičke omladine-Kragujevac, a kako zbog propisanih epidemioloških mera u sali nije bilo moguće prisustvo publike, na njihovom mestu su se našli plišani medvedići, koje su donirale institucije i organizacije iz Kragujevca i Kraljeva.

– 13 plišanih medvedića, koliko ih je bilo u publici koncerta, je spremno da bude najlepši novogodišnji poklon vašoj dragoj osobi. Medvedići su veličine 100 cm, a cena će im biti 5.000 dinara.

Ukoliko neko želi da dobije priliku da ih otkupi, biće potrebno da pošalje dve poruke sa tekstom „848 meda” na 3030 i da fotografiju ekrana okači u komentaru objave koja se nalazi na Facebook stranici Muzičke omladine-Kragujevac.

Uz dokaz o poslatim porukama potrebno je da se upiše i broj, koji učesnik licitacije sam odabere. To se sve može uraditi do nedelje 20. decembra, do 18 sati, kada će biti organizovano izvlačenje 13 brojeva iz komentara.

Oni čiji brojevi budu izvučeni će 5.000 dinara (ili više, koliko budete želeli) uplatiti na Oliverov račun broj 160-6000000732419-36, otvoren pri organizaciji Budi human i poslati dokaz o uplati, nakon čega će medvediće dobiti na kućnu adresu.

Svi koji nisu bili u mogućnostu da pogledaju koncert, to mogu uraditi naknadno na Youtube kanalu Muzičke omladine-Kragujevac putem linka.

Sve dodatne informacije se mogu pronaći na Facebook stranici.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.