5 nagrada za animirani film „Veliki robot” u Kanadi i Indiji

Kratki animirani film „Veliki robot” (eng. Just For The Record) nakon prikazivanja na kanadskom festivalu kratkog filma „Canada Shorts” u Nju Bransviku osvojio je 4 nagrade.

Dobitnik je glavne nagrade Grand Prix festivala, nagrade za najbolju režiju, najbolji kanadski film i najbolji animirani film.

Na svojoj premijeri u Indiji, iste nedelje „Veliki robot” osvojio je Zlatnu nagradu u kategoriji za najbolji kratki animirani film na Mumbai Internacionalnom Film Festivalu. 

Animirani film o malenom robotu-diktafonu Recu, koji pokušava da se sprijatelji sa pticom ne bi li mu pomogla da presnimi svoju memoriju, napisao je i režirao Vojin Vasović, a art direkciju potpisuje Nikola Stepković. Film je nastao u koprodukciji sa beogradskim  studiom Digital Assets Tailors i To Blink Studiom iz Kanade.  

Film su podržali Filmski centar Srbije, grad Kragujevac, Ontarijski fond za umetnost (Ontario Art Council), Kanadski umetnički fond (Canada Council for the Arts) i regionalni investicioni fond Animond.

Od 2.500 pristiglih filmova, „Veliki robot” je među dvadesetak odabranih za prikazivanje na Internacionalnom festivalu animiranog filma u Palm Springsu od 22. decembra do 2. januara. Nakon Holandije, Nemačke, Kine i Kanade, film će se predstaviti italijanskoj publici na Punto Di Vista festivalu u takmičarskom programu ovog meseca i Animakids programu Malog festivala Animacije 23. decembra. 

Australijska premijera rezervisana je za Flikerfest 30. Internacionalni festival kratkog filma koji će se održati od 22. decembra do 31. januara 2021. godine.

Dok „Veliki robot” osvaja festivale, ekipa studia To Blink Animation marljivo radi na novim kratkim animiranim filmovima „Ja sam Akiko” Damira Romanova i „Ruben i Papagaj” Stevana Mitrovića, kao i na svom prvom dugometražnom animiranom filmu „Bio dvaput jedan kralj” po scenariju Dunje Petrović i Vojina Vasovića.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.